[FOTO / VIDEO] Ivan Rakitić odigrao svoju 200. utakmicu u dresu Barcelone

[FOTO / VIDEO] Ivan Rakitić odigrao svoju 200. utakmicu u dresu Barcelone

Lijepa brojka hrvatskog reprezentativca.

U jučerašnjem 1:1 remiju između Las Palmasa i Barcelone hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u igru u 63. minuti i time upisao svoj jubilarni, 200. nastup u dresu katalonske momčadi.

“Brojke nisu važne. Uvijek želite puno više, iako je i ovo impresivan broj. Nakon tri i pol godine došao sam do 200. utakmice i to je nešto o čemu ću pričati unucima“, započela je Raketa.

“Jako dobro poznajem Vučevića i Prosinečkog, obojica su igrali za Barcu. S Goranom sam nedavno popio kavu u Barceloni, a s Prosinečkim sam godinama surađivao u reprezentaciji. Jako sam ponosan što sam privukao puno navijača iz Hrvatske da navijaju za Barcelonu jer je kroz povijest više Hrvata igralo za Real. Ipak smatram da bi Hrvatska trebala biti više za Barcu nego za Real“, pojasnio je Ivan.

Za Blaugranu je odigrao 125 utakmica u Primeri, 38 u Ligi prvaka, deset manje u Kupu, šest utakmica u Superkupu Španjolske, dvije u Svjetskom klupskom prvenstvu i jednu u europskom Superkupu. Osvojio je tri Kupa, dvije Primere te po jednu Ligu prvaka, Superkup Španjolske i Europe te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sveukupno je upisao 152 pobjede, 27 remija i 21 poraz, a postigao je i 30 pogodaka, po 21 u Primeri, pet u Ligi prvaka i četiri u Kupu.

Foto: Mundodeportivo.com

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.