[Foto/Video] Robert Soldić prebio prvaka i došao do uspjeha karijere!

[Foto/Video] Robert Soldić prebio prvaka i došao do uspjeha karijere!

Ključna se pokazala treća runda u kojoj je Robert držao kontrolu borbe i dominirao.

Roberto Soldić, mladi MMA borac, sinoć je ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri. Slavio je u meču protiv KSW prvaka velter kategorije Borysa Mankowskog u tri runde te tako uzeo pojas prestižne europske promocije. Treba naglasiti da je meč protiv favoriziranog Mankowskog prihvatio samo deset dana prije same borbe.

Ključna se pokazala treća runda u kojoj je Roberto držao kontrolu borbe i dominirao, a nakon kraja runde Mankowski je ostao ležati te se uspio osoviti na noge tek uz pomoć svog tima. Sudac je nakon toga prekinuo borbu i Soldić je mogao početi slaviti veliku pobjedu.

Mladi, 22-godišnji Roberto rođen je u Vitezu (BiH), a trenira u Düsseldorfu. Soldiću je ovo bila sedma MMA pobjeda u samo 14 mjeseci, a nakon nove pobjede poželio je da se bori protiv Dricusa Du Plessisa, umjesto kojeg se naš borac protiv Mankowskog.

“Ovo je moj život, svakog dana treniram dva puta dnevno. Ovo mi je peti pojas kojeg sam osvojio, ne znam što je sljedeće. Borit ću se protiv bilo koga, samo protiv dobrih boraca. Du Plessis je dobar borac. Jako ga poštujem”, rekao je Roberto nakon pobjede.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.