Fran Bošnjak drugi na biciklističkoj utrci u Austriji, Larisa Bošnjak deveta

Fran Bošnjak drugi na biciklističkoj utrci u Austriji, Larisa Bošnjak deveta

Hrvatska je imala četiri predstavnika u Austriji.

Proteklog je vikenda MTB reprezentacija otvorila sezonu nastupom na utrci XCO Kamptal Klassik Trophy, tradicionalno prvom u austrijskom kupu. U sastavu su bile juniorke Larisa Bošnjak i Karmen Škiljić te kadeti Fran Bošnjak i Ivan Okmažić, a izbor kod izbornika Pavla Roseta su zaslužili pokazanom formom na pripremama i utrci u Vrtojbi.

Na tehnički ne prezahtjevnoj stazi koja je vodila vinogradima rizlinga i šumskim putevima, dominirala su dva strma uspona za juniorke (5,6 km, 220 m), dok su kadeti imali jedan izraženiji uspon (3,7 km, 120 m).

Najbolji rezultat ostvario je Fran te opravdao ulogu favorita nakon osvojene utrke u Vrtojbi prošlog vikenda. Cijelo vrijeme izmjenjivao se u vodstvu s austrijskim natjecateljem (Schrettl), da bi na kraju u sprintu uzbrdo zaostao za duljinu bicikla. Drugim je mjestom napravio do sada naš daleko najbolji rezultat u Austriji u kadetskoj kategoriji.

Na svom prvom velikom nastupu kao kadet, Ivan Okmažić također je odvozio odličnu utrku te završio kao 15. od 46 uvrštenih sa zaostatkom 4:22 za pobjednikom. Prvu polovicu držao se oko 10. mjesta, da bi se na kraju našao u sredini grupe od 11 vozača koji su se nagurali unutar jedne minute. Nastupi Frana i Ivana obećavaju odličnu kadetsku sezonu.

Juniorka Larisa je u konkurenciji 17 uvrštenih završila kao deveta (+ 9:43 tj. 14,8 %), čime je osvojila i nove bodove za UCI ljestvicu. Bila je vrlo sigurna u nastupu te uvjerljivom vožnjom držala poziciju kroz cijelu utrku. Karmen se plasirala na 11. mjesto sa zaostatkom 10:49 tj. 16,5 %. Obje su djevojke pokazale upornost i želju za dobrim rezultatom te se pohvaljuju na borbenosti.

Sljedeći nastup reprezentacija će imati na jakoj utrci HC kategorije u talijanskom Nallesu, 14. travnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.