Freitagu nedostajala desetinka boda, u vrhu Norvežanin

Freitagu nedostajala desetinka boda, u vrhu Norvežanin

Anders Fannamel zadržao prednost iz prve serije, na postolju vodeći u Svjetskom kupu Richard Freitag te Poljak Kamil Stoch.

Šesto pojedinačno natjecanje Svjetskog kupa u skijaškim skokovima održano je u snjegovitom Engelbergu. Sutra je također na rasporedu pojedinačno natjecanje, s početkom u 14. sati.

Prvu seriju skokova dobio je 26-godišnji Norvežanin Anders Fannamel, sa 133 metra ima je najduži skok serije. Istu dužinu dostigao je Andreas Stjernen, međutim zbog lošeg doskoka završio je tek na 26. mjestu. Japanac Junshiro Kobayashi bio je pet metara kraći, te je skok u drugoj seriji čekao kao pretposljednji. S istim brojem osvojenih bodova na drugom mjestu je završio još jedan reprezentativac Norveške, Robert Johansson imao je pola metra duži skok od Japanca. Treće mjesto držao je vodeći u svjetskom kupu, Nijemac Richard Freitag s doskočenih 124,5 metra.

Prvo mjesto u drugoj seriji zadržao je Fannamel s doskočenih 127,5 metra, bilo je to dovoljno za njegovu četvrtu pobjedu u Svjetskom kupu. Na drugu mjesto doskočio je Nijemac Freitag, doskok na 129,5 metra bilo je dovoljno za drugo mjesto, za pobjedu nedostajala mu je desetinka boda. S petog mjesta u prvoj seriji na postolje je stigao Poljak Kamil Stoch, u drugoj seriji doskočio je na 129 metra. Nijemac Andreas Wellinger skokom u drugoj seriji položaj je popravio za trinaest mjesta te je na kraju završio na šestom mjestu. Unatoč drugom mjestu u vrhu Svjetskog kupa i dalje je Nijemac Freitag.

Rezultati:

  1. Anders Fannamel (133m, 127,5m)
  2. Richard Freitag (124.5m, 129.5m)
  3. Kamil Stoch (125.5m, 129m)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.