Fury donirao beskućnicima 70 milijuna kuna

Fury donirao beskućnicima 70 milijuna kuna

Fury je donirao cijelu zaradu iz meča s Wilderom.

Kada bismo Tysona Furyja nazvali najvećim boksačem današnjice vjerojatno bi malo tko proturječio. Osim što je sjajan tehničar, najbolji u teškoj kategoriji, osim što je bivši teškaški prvak i veliki, veliki veseljak po prirodi, Fury je prije svega veliki čovjek.

‘The People’s Champ’ kako su nekad zvali Muhammada Alija danas je Tyson Fury. Ako ne na svjetskoj razini, onda barem u Engleskoj i u Manchesteru gdje je rođen. Stoga će malo tko u Manchesteru proći pored njega, a da ga ne zatraži fotografiju ili autogram.

Tako je, dok je radio na promociji meča s Deontayem Wilderom u Los Angelesu, hodajući ulicama ‘grada anđela’ nailazio na prizore tuge i bijede ljudi bez domova zbog kojih je odlučio pomoći vlastitim beskućnicima kod kuće.

Već je prije samog meča kontaktirao razne udruge u Engleskoj, koje će njegovu zaradu od sedam milijuna funti, što je u kunskoj protuvrijednosti oko 70 milijuna kuna, iskoristiti za gradnju kuća najpotrebitijima.

“Donirao sam svoju cijelu posljednju zaradu, no nisam to napravio da bih promovirao sebe. Pomažem ljudima i ne tražim hvalospjeve zbog toga. Niti želim da me nazivaju nekime tko čini dobra djela” – rekao je Fury, koji trenutno putuje po svijetu i promovira revanš s Wilderom.

Prvi meč je završio neriješeno, a revanš bi se trebao dogoditi kasnije ove godine. Spominju se svibanj ili lipanj, no ništa još nije službeno potvrđeno.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.