Futsal: BiH dolazi u grupu s Hrvatskom, Martić i Đulvat osigurali prolaz

Futsal: BiH dolazi u grupu s Hrvatskom, Martić i Đulvat osigurali prolaz

BiH je osvojila skupinu s tri pobjede i gol razlikom 24:4.

Bosna i Hercegovina iskoristila je prednost domaćeg parketa i osvojila kvalifikacijsku skupinu F preliminarnog turnira kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu 2020. godine koje će ugostiti Litva.

BiH je u Zenici u posljednjem kolu sa 7:2 nadigrala Tursku i sa tri pobjede osvojila skupinu. Uz BiH u sljedeću fazu kvalifikacija prošla je i drugoplasirana Švicarska koja je sa 4:1 bila bolja od Škotske.

foto: NS BiH

Uz Hrvatsku, Rusiju i BiH u grupi u sljedećoj fazi igrati će i drugoplasirani iz grupe E, a to će biti lošiji između Belgije i Švedske koju s klupe vodi Matija Đulvat. Belgija je u drugom kolu sa 6:2 bila bolja od Armenije, dok je Švedska s 5:1 savladala Maltu. U posljednjem kolu koje se igra danas, igrati će međusobno Belgija i Švedska, a Belgiji je za prvo mjesto dovoljan remi.

Mićo Martić je sa Finskom osigurao prolaz u sljedeću fazu kvalifikacija. Nakon pobjede protiv Sjeverne Irske 9:1, Finci su u drugom kolu savladali Wales 7:0. U zadnjem kolu igraju protiv Moldavije, a za prvo mjesto im je dovoljan remi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.