Futsal: Hrvatska ponovno bolja od Japana

Futsal: Hrvatska ponovno bolja od Japana

Hrvatska je i u drugoj prijateljskoj utakmici bila bolja od Japana...

Tri dana nakon što je u Varaždinu bez većih problema svladala selekciju Japana u prijateljskom ogledavanju snaga, hrvatska futsal reprezentacija još je uvjerljivije protiv istoga protivnika slavila u Osijeku (4:0).

U posljednjoj utakmici uoči kvalifikacija za svjetsku smotru, koje će se održati u Osijeku od 10. do 13. prosinca, hrvatski reprezentatvci u Gradskom su vrtu dominirali od prve do posljednje minute, a vodstvo su ostvarili preko Kristijana Grbeše (asistencija Tihomira Novaka).

Japanci su uspjeli održati tek minimalnu prednost u nastavku, stvorili su i nekoliko opasnijih situacija pred golom domaćina, no u 14. minuti semafor je pokazivao 2:0. Novak je upisao svoju drugu asistenciju, a u strijelce se ovoga puta upisao Franco Jelovčić.

Konačan rezultat poslije petnaestominutnog predaha postavio je hat-trickom Jelovčić, a zanimljivo je spomenuti kako je sjajni Tihomir Novak upisao i još dvije asistencije, odnosno ukupno – sve četiri.

U kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji Hrvatska će zaigrati protiv reprezentacija Bjelorusije, Švedske i Azerbajdžana.

Hrvatska – Japan 4:0 (2:0)
Prijateljska utakmica, Osijek
Strijelci: 1:0 – Grbeša (3′), 2:0 – Jelovčić (12′), 3:0 – Jelovčić (29′), 4:0 – Jelovčić (4:0)
Hrvatska: Jukić, Matošević, Grcić, Grbeša, Babić, Jelovčić, Pandurević, Novak, Stojkić, Koturović, Horvat, Jelavić, Perić, Bilić. Izbornik: M. Stanković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.