[GALERIJA] Judo klub Rijeka sa četiri osvojene medalje!

[GALERIJA] Judo klub Rijeka sa četiri osvojene medalje!

U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu nastupilo je ukupno 418 natjecatelja iz 49 klubova.

Državno prvenstvo za djevojčice i dječake te juniore održano je 21.travnja, 2018.godine u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu. Nastupilo je ukupno 418  natjecatelja iz 49 klubova. Odlična organizacija  natjecanja od strane Hrvatskog judo saveza s tehničkom razinom identičnoj kao što je to na Eurospkim kupovima, dala je natjecateljima i svim sudionicima osjećaj „velikih“judo manifestacija.

Neprekidno je čitavo prvenstvo imalo video prijenos, te su svi koji nisu mogli doći neprekidno mogli pratiti sva borilišta. No ono za što se JK Rijeka već duže vrijeme pripremao na čelu sa svojim trenerom Aleksandrom Obrovcem i Slavišom Bradićem  bilo je samo natjecanje od kojih smo imali velikih očekivanja. Sama činjenica da su na kraju od 49 klubova zauzeli 9 mjesto govori da su očekivanja i više nego ispunjena.

Pa krenimo redom.

Naša prva zvijezda koja je već dugi niz godina osvajačica brojnih medalja, Lara Šušnić ,  je došla svima pokazati vrijednost truda, upornosti i znanja. Lara je efektno savladala svoje protivnice u kategoriji do 44kg, te se okitila zlatnom medaljom postavši juniorskom  prvakinjom Hrvatske!

Sljedeći favorit bio je Luka Viljušić u kategoriji juniora do 60kg. Luka je doslovno pomeo sve svoje protivnike do finala, potvrđujući svoj talent, te tako bio drugi finalista. U finalnoj borbi u svoj želji za brzom pobjedom u jednom je trenutku bio neoprezan, što je njegov protivnik iskoristio te ga je pobijedio. Poraz u finalu zaista za Luku nije veliko razočarenje jer će kroz ostala natjecanja opravdati svoj rad i trud kroz godinu. Stoga iskrene čestitke Luki.

Katarina Miklić  u kategoriji do 44 kg, te Lucija Grozdanić u kategoriji do 52kg popele su se na treće mjesto pobjedničkog postolja za djevojčice i dječake! U prikazanim borbama cure su  sve protivnice  efektno savladale i poraz u polufinalnoj borbi nisu ih omele  da u borbi za brončano odličje pokažu svoje znanje i trud koje svakim danom na treningu napreduju. Svakako treba pohvaliti i ostatak ekipe koji su dali sve od sebe da ostvare što bolji plasman ali na žalost nedovoljno za osvajanje medalje. Najbliža brončanoj medalji bila je Helena Stanišić ,ali ovoga puta falilo je malo sreće.

Čestitke još jednom svim osvajačima medaljama i našim natjecateljima na prvenstvu te naravno i trenerima na plodovima svoje vizije i rada.

REZULTATI JK“RIJEKA“:

RB IME I PREZIME KATEGORIJA USPJEH
Lara Šušnić -44kg 1.mjesto
Luka Viljušić -60kg 2.mjesto
Katarina Miklić -44kg 3.mjesto
Lucija Grozdanić -52kg 3.mjesto

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.