Pogledajte kako danas izgleda velebna Donbass Arena

Galerija: “Stadion se može izgraditi, ali ljudske živote ne možete vratiti”

Galerija: “Stadion se može izgraditi, ali ljudske živote ne možete vratiti”

Darijo Srna osvrnuo se na ratnu situaciju u Ukrajini, žrtve koje 'padaju' kao pokošene, Šahtarove humanitarne akcije i stadion koji je devastiran u sukobima ruskih separatista i ukrajinske vojske...

Velebni dom ukrajinskog Šahtara Donbass Arena već nekoliko mjeseci zjapi prazna, a svakodnevno na nju ne prestaju padati granate prouzrokovane tinjajućim sukobom ukrajinske vojske i proruskih separatista. Najveća se nesreća dogodila krajem kolovoza, kada je Arena pretrpjela ogromnu štetu.

Stadion izgrađen 2009. godine za cifru od čak 425 milijuna dolara devastiran je konstantnim borbama u Donjecku, a posljednju su utakmicu u svome hranu Srna i društvo odigrali još u svibnju prošle godine. Trenutačno nastupaju u oko 1000 kilometara udaljenom Lvivu, gdje ih svemu unatoč i dalje dolazi podržati sijaset Šahtarovih navijača.Svi zaposlenici kluba izrazili su žaljenje situacijom kojoj se ne nazire kraj, a predsjednik Rinat Ahmetov povukao je igrače i članove stručnog stožera u dijeljenje humanitarne pomoći i pružanje podrške stanovnicima u ratom zahvaćenim područjima.

Video porukom javnosti se obratio i dugogodišnji kapetan Šahtara Darijo Srna, zavapeći za prestanak rata i “pravo” proglašenje mira u zemlji. “Sve probleme osjećamo u srcu i duši, igramo za naše navijače i sve koje je pogodio ovaj rat. Najvažniji je dio svega ovoga pomaganje”, kazao je hrvatski reprezentativac, koji je nedavno osobno organizirao transport preko 20 tona mandarina iz doline Neretve za ukrajinsku djecu.“Svakog dana čekamo nove vijesti o ranjenima i poginulima. Stadion se može ponovno izgraditi, ali ljudske živote ne možete vratiti”, prisnažio je.

U galeriji pogledajte kako je “stradala” Donbass Arena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.