Generacija 92′ kupila klub!

Generacija 92′ kupila klub!

Legendarna generacija Manchester Uniteda, ponovno se okupila i to u jednom engleskom petoligašu

Salford City FC engleski je petoligaš, ali po vlasničkoj strukturi klub poseban ne samo u britanskim nego i svjetskim okvirima.

Prije pet godina 50% udjela u vlasništvu uzela su petorica članova slavne Unitedove ‘Generacije ’92’: Ryan GiggsPaul ScholesNicky Butt i braća Gary i Phil Neville, svaki po 10%.

Jučer im se sa još 10% pridružio i najslavniji – David Beckham. Time je Generacija ’92 Alexa Fergusona postala većinski vlasnik Salford City Football Cluba dok 40% ostaje najvećem inidividualnom dioničaru, singapurskom milijarderu i filantropu Peteru Limu.

“Ovo je jako poseban klub za mene. U ranim godinama dok sam bio u Unitedu, svi mi dečki iz Generacije ’92 jako smo puno vremena proveli ovdje. Zapravo sam u Salfordu odrastao pa je činjenica da sam se pridružio Peteru i dečkima ostvarenje plana koji već neko vrijeme želim realizirati – rekao je Beckham.”

Salford je u četiri godine ostvario tri promocije u viši rang natjecanja, a kako sa ili bez Beckhama nikada i nigdje nije bilo jednako, novi se zamah tek očekuje. U dnevno-operativnom smislu naglih promjena neće biti no Salford City FC već živi bolje nego ikad. Peta liga (National League) najviši je rang u povijesti kluba (na kojem, naravno, ne misle stati), a stari Moor Lane već je obnovljen i pretvoren u Peninsula Stadium sa 5.000 sjedećih mjesta. Pretprošle godine pokrenute su Akademija 92, ženska momčad Salford City Lionesses (Lavice) te utemeljena dobrotvorna fondacija Foundation 92.

Na stranu novac, glamour i status modne ikone, Beckham prije svega i uvijek – nogometaš, sportaš. Temelj svih životnih uspjeha bila mu je nogometna klasa, na to je nadogradio sve kasnije iskorake koji su ga pretvorili u jedno od najprepoznatljivijih i najomiljenijih lica na svijetu.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.