Gimnastika: Pet hrvatskih predstavnika na SK u Bakuu

Gimnastika: Pet hrvatskih predstavnika na SK u Bakuu

Kvalifikacije Svjetskog kupa počinju u četvrtak kada će u dvoranu Tijana, dok će ostatak reprezentacije svoj prolazak u finala tražiti u petak.

Dvije gimnastičarke – Ana Đerek i Tijana Tkalčec te tri gimnastičara – Tin Srbić, Robert Seligman i Filip Ude predstavljat će hrvatske boje na drugom ovosezonskom Svjetskom kupu, onom u glavnom gradu Azerbajdžana – Bakuu.

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nakon sedmog mjesta u finalu preče na Svjetskom kupu u Melbourneu, u Azerbajdžanu će u pohod na nova odličja.

“Oporavio sam se od puta u Australiju i dobro sam se pripremao. Imao sam par dana bolove u ramenu jer sam stvarno puno radio i to se sad smirilo, tako da se osjećam odlično, i prije svega – spremno! Očekivanja su naravno, ista kao i uvijek, ući u finale i onda u borbu za medalje na do sad najjačem svjetskom kupu po konkurenciji” – na nadolazeće se natjecanje, ali i svoje zdravstveno stanje osvrnuo Tin.

Drugi turnir sezone na gimnastička borilišta nakon višemjesečne pauze od natjecanja vraća europskog doprvaka na konju s hvataljkama Roberta Seligmana.

“Jako se veselim početku nove sezone. Na natjecanja Svjetskog kupa u Baku i Dohu odlazim bez nekog rezultatskog imperativa. Forma je u uzlaznoj putanji, svakog dana sam sve bolje i tempiram formu za Europsko prvenstvo u Poljskoj koje me očekuje za točno mjesec dana. Ovih 12 dana puta prvenstveno ću iskoristiti kao pripreme za Europsko, koje je prvi cilj u ovom dijelu godine. Nadam se da će me zdravlje poslužiti, ozljede zaobići i bit će to još jedna uspješna sezona” – na svoj se prvi nastup u ovoj godini, ali i na nadolazeću sezonu, osvrnuo Seligman.

Osim Roberta Seligmana u Bakuu će na konju s hvataljkama nastupiti još jedan hrvatski konjaš, bivši olimpijski, svjetski i europski viceprvak Filip Ude.

Mlada olimpijka Ana Đerek na Svjetskom će kupu u Azerbajdžanu nastupiti u dvije discipline – gredi i parteru, dok će iskusna Tijana Tkalčec nastupiti na preskoku. Tijana će pokušati ponoviti prošlu sezonu u kojoj se na svakom kupu na kojemu je nastupila plasirala u finale svoje najjače discipline.

“Ovoga puta nemam nekih prevelikih očekivanja s obzirom da sam prije natjecanja bila bolesna. Nadam se da će proći bez ozljeda te da ću se malo vratiti u natjecateljsku formu, pa da ostatak sezone budem spremna” – na Baku se osvrnula Tijana.

Kvalifikacije Svjetskog kupa počinju u četvrtak kada će u dvoranu Tijana, dok će ostatak reprezentacije svoj prolazak u finala tražiti u petak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.