Glasnović srebrna, Jelić i Brečić osvojili bronce

Glasnović srebrna, Jelić i Brečić osvojili bronce

Osam hrvatskih taekwondoaša nastupilo je na Grand prixu u UAE.

Hrvatska taekwondo reprezentacija osvojila je čak tri medalje na Grand prixu u Fujairahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nikita Glasnović osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 57 kilograma. U finalu je od Nikite bila bolja svjetska prvakinja Ah Reum Lee. Koreanka je pobijedila rezultatom 11:7.

Matea Jelić je nakon polufinalnog poraza od Nur Tatar sa 10:9 uspjela doći do medalje u kategoriji do 67 kilograma. U borbi za treće mjesto bila je bolja od kineske predstavnice sa 23:3.

Muškim reprezentativcima obraz je osvjetlao Lovre Brečić osvojivši broncu u kategoriji do 68 kilograma. Koreanac Kim Seok Bae dobio je Lovru u polufinalu rezultatom 27:14. a pobijedu vrijednu medalje ostvario je Brečić protiv Tajvanca Yu Jen Huanga s 9:6.

Finalni Grand prix ima status G8 turnira čime je bodovno najjače natjecanje u 2018. godini i najjače bodovno natjecanje uopće nakon olimpijskih igara i svjetskog prvenstva. Pobjedniku pripada ogromnih 80 bodova u borbi za plasman na olimpijske igre.

Osim osvajača medalja još je pet hrvatskih taekwondoaša nastupilo. Kristina Tomić, Bruna Vuletić, Iva Radoš, Toni Kanaet i Vedran Golec.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.