Glavobolje za izbornika: “Grci će igrati čvrsti bunker”

Glavobolje za izbornika: “Grci će igrati čvrsti bunker”

Izbornik Zlatko Dalić najavio je dvije iznimno teške utakmice, pogotovo uzvratnu koja se igra u Grčkoj.

Brojne su reakcije o hrvatskom protivniku u dodatnim kvalifikacijama stizale u posljednja 24 sata. Ipak, najviše se u ovom trenutku cijeni riječ izbornika Dalića koji je u svom drugom javnom nastupu nakon izvlačenja kuglica bio mnogo konkretniji po pitanju neugodne Grčke.

“Teške dvije utakmice protiv protivnika koji je čvrst, igra defenzivan nogomet, njihovi susreti završavaju s 0:0 ili 1:0, daju vrlo malo golova, ali još manje primaju. Igrat će sigurno čvrsti bunker, pogotovo u Zagrebu i bit će to jako zahtjevan zadatak za nas. Međutim, moramo biti optimisti i vjerovati da ćemo napraviti dobar rezultat, posebice na domaćem terenu, budući da će u Grčkoj biti vrlo teško. Super vruće i vatreno. Očekujem veliku borbu u Zagrebu gdje moramo napraviti pravi rezultat”, kazao je za početak izbornik Zlatko Dalić.

Grci su u kvalifikacijskoj skupini protiv najjačih reprezentacija Belgije i BiH upisali jedan poraz i tri remija. Igraju vrlo čvrsto, na rezultat, a to je prije šest godina iskusila i Hrvatska Slavena Bilića.

“Sve rade na takav način, igraju tvrdo, na strani traže nulu i čekaju prekid. Ali imat ćemo više vremena u ovih 20 dana da se pripremimo za njih i da znamo sve detalje o Grčkoj. No, sad je jasno da to neće biti nimalo lagan posao”, nastavio je Dalić koji naglašava kako prije ždrijeba nije razmišljao o protivniku.

U prolazu je nakon izvlačenja kuglica u Zurichu susreo i grčkog izbornika Michaela Skibbea.

“Pozdravili smo se, kratko popričali, vidimo se uskoro. On njeguje njemački štih. Donosi im borbenost i agresivnost. Puno će toga ovisiti o nama i našoj reprezentaciji, a nadam se samo da ćemo svi biti spremni i zdravi. To mi je najvažnije”, zaključio je Dalić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.