Gobac: “Za utakmicu protiv Srbije ulaznica više nema”

Gobac: “Za utakmicu protiv Srbije ulaznica više nema”

Izabranici Line Červara svoju skupinu igrat će u Splitu protiv Srbije, Švedske i Islanda, a Gobac je potrvrdio da karata za utakmicu sa Srbijom više nema.

Hrvatska je domaćin Europskog rukometnog prvenstva od 12. do 28. siječnja 2018. godine, a izabranici Line Červara svoju skupinu igrat će u Splitu protiv Srbije, Švedske i Islanda.

Za prvu utakmicu sa Srbijom karata više nema, a potvrdio je Zoran Gobac.

“Za utakmicu protiv Srbije ulaznica više nema. I svima poručujem da nas nemaju zašto zvati ni moliti, naprosto ih nema. Svim klubovima i županijskim savezima ponudili smo kupnju ulaznica po povlaštenim cijenama i svi koji su se prijavili, to su i iskoristili. Sad je i s tim gotovo. Za Švedsku i Island ostalo je 20-ak posto kapaciteta dvorane”, kazao je Gobac te otkrio kako iz Srbije nisu željeli iskoristiti kontingent ulaznica za prvu utakmicu.

“Dužni smo osigurati kontingent ulaznica za sve naše protivnike, ali moram istaknuti da iz srpskog saveza nisu iskoristili tu opciju. Dakle, srpskih navijača neće biti na utakmici protiv Hrvatske i ja mislim da je to pametna odluka”, naglasio je Gobac pa potom pojasnio da nema ništa protiv ikoga, već da je riječ o praktičnim razlozima.

“Gledajte, mi smo napravili sve da u sigurnosnom smislu sve prođe u najboljem redu. Angažirali smo profesionalce, bivše djelatnike MUP-a, ljude kojima je to struka. Vjerujem da smo po tom pitanju dobro pokriveni, ali jednostavno ne možemo utjecati na baš svaki detalj. Zato mislim da je pametna odluka da u Splitu ne bude srpskih navijača, iako su postojale neke najave da bi ih došlo stotinjak u vlastitom angažmanu. E, sad zamislite kako bi to bilo da dođu neorganizirano, njih stotinjak u dvorani od 12.000 ljudi. Ponavljam, pametna je odluka da ih ne bude.”

Za zaključak Gobac je rekao sljedeće.

“Polako privodimo kraju sve vezano za početak našeg projekta. Moram naglasiti da smo imali veliku podršku vlade, Državnog ureda za sport, kao i Ministarstva financija. Ovih dana bismo trebali definirati i generalnog sponzora, iako i tu imamo nekoliko opcija, pa čak i dvije ponude iz inozemstva, iz država u našem okruženju. Ne uspijemo li riješiti sve ovaj tjedan, okrenut ćemo se tim, drugim opcijama”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.