Goran Ivanišević oduševio porukom za Čilića uoči finala Wimbledona

Goran Ivanišević oduševio porukom za Čilića uoči finala Wimbledona

Danas od 15:00 sati Marin Čilić će na centralnom terenu Wimbledona snage odmjeriti s legendarnim Rogerom Federerom, a plasmanom u finale Hrvatska je dobila drugog tenisača koji je ušao u finale turnira u All England Clubu. Naravno prvi je Goran Ivanišević, koji je iz četvrtog pokušaja uspio 2001. godine preko Patricka Raftera doći do toliko željenog trofeja pobjednika Wimbledona.

U komentaru za britanski BBC analizirao je šanse Marina Čilića u dvoboju s Federerom, a odmah na početku razgovora se prisjetio vremena kada je bio trener Čilića.

“Trenirao sam ga tri godine, osvojio je Grand Slam naslov, ali i prije nego što je to učinio predvidio sam da će ga osvojiti te biti jedan od najboljih igrača na svijetu. Svi su me gledali kao da nisam normalan. Svi znaju kako udariti forhend i bekend, ali moraš imati i ono nešto posebno. On je imao ono nešto”, rekao je Ivanišević analizirajući njihovu suradnju koja je završila prošlo ljeto, a od tada Čilića trenira Šveđanin Jonas Bjorkman. Ipak kao ključnu stvar Ivanišević ističe psihološki aspekt koji može imati veliku ulogu u ostvarivanju pravih rezultata.

“Ove je godine bez ozljeda. Neću reći da je ‘zločestiji’, ali je vrlo energičan nakon svakog poena. Puno je pozitivniji nego prije.  Kad si pozitivniji, postaješ boljim igračem i imaš bolje rezultate.”

Na kraju razgovora Ivanišević je u svom stilu poslao poruku Marinu Čiliću uoči finala Wimbledona:

“U finalu je i ima priliku postati pobjednikom Wimbledona. Prije svega mora uživati u trenutku, u činjenici da je u finalu najvećeg svjetskog turnira. Ako to zaboraviš, odmah se stegneš. Bit će mu teže, jer je Roger već toliko puta pobjeđivao i svi će biti za Rogera. No, ako će igrati kao do sada, imat će šansu. S finalom nikad ne znaš, šanse su uvijek 50:50. Jednostavno ne želiš izgubiti finale Wimbledona. Izgubio sam tri finala i nikoga nije bilo briga, mislim da nitko nije ni znao da sam bio u finalu. Kad osvojiš turnir, onda to cijeli svijet zna”, zaključio je pobjednik Wimbledona 2001. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.