Gračan: “Šteta zbog šanse u posljednjim minutama, ali to je sport”

Gračan: “Šteta zbog šanse u posljednjim minutama, ali to je sport”

Izjave trenera na konferenciji za medije poslije utakmice Hrvatske i Španjolske...

Hrvatski izbornik Nenad Gračan nije mogao biti zadovoljan prezentacijom svojih pulena poslije poraza od Španjolske (2:3) na Rujevici, ali jedna je ‘pojava’ ipak zaslužila poseban naglasak – sinergija riječkih nogometnih zaljubljenika s mladim kockastima.

“Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi. Počeli smo pomalo impresionirano, a normalno je da poslije crvenoga kartona utakmica krene u krivom smjeru za nas. Uspjeli smo se vratiti, imali i tu sjajnu šansu na kraju, ali nismo uspjeli… Sve u svemu, treba čestitati našim igračima, a najvažnije je da je i publika uživala u nogometu. Šteta što nismo pobijedili, ali tako je to u sportu”, dodao je hrvatski izbornik.

Obrana je, ostao je dojam, bila jako porozna, a zasigurno su tome kumovali i izostanci iskusnog stoperstog dvojca Tin JedvajJozo Šimunović. “Radi se o standardnim stoperima, no obojica su povrijeđeni i ovoga puta nisu mogli biti u konkurenciji. Možemo se vraćati na to, ali tu su drugi dečki, koji odrađuju posao. Bilo je problema kod isključenja, ispali smo s jednom okomitom loptom, na što smo i upozoravali, a nakon toga je uslijedio pad”, zaključio je Gračan.

Njegov kolega na suprotnoj strani Albert Celades bio je pomalo razočaran činjenicom što su primili dva pogotka, no istaknuo je u tom kontekstu i snagu hrvatske reprezentacije. “Jako sam zadovoljan. Pobijedili smo jednu veliku ekipu na teškom terenu, a do 3:0 igrali jako, jako dobro. Problemi su krenuli nakon Pašalićeva pogotka, od tada smo do kraja utakmice bili na rubu”, priznao je Celades.

“Nastojali smo pri vodstvu igrati na duge lopte, nismo uspjeli sačuvati mrežu, no treba reći i da je Hrvatska silovito napala u drugom poluvremenu. Imali smo problema u kontroliranju igre, dogodio se poslije toga i crveni karton, jednaesterac…”, analizirao je te se kratko osvrnuo i na dvojicu ‘hrvatskih Španjolaca’ Alena Halilovića i Matea Kovačića.

“Odigrali su jako, jako dobro. Halilovića smo upoznali i prošle godine u Barceloni B, a ove je godine u Sportingu još bolji. Klasa…”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.