Grad Vukovar i hrvatski atletski savez pokrenuli projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru

Grad Vukovar i hrvatski atletski savez pokrenuli projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio je predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića sa suradnicima povodom održavanja radnog sastanka na temu izgradnje atletske staze u Vukovaru.

HAS kao suinicijator izgradnje atletske staze, zajedno s Gradom Vukovarom prezentirao je dosadašnje aktivnosti i konkretne učinke koji su do sada poduzeti. Predsjednik HAS-a Veštić izvijestio je gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu kako je Fondacija IAS-a na čelu s Pierrom Weissom donijela odluku o izgradnji atletske staze u Vukovaru te osigurala 60.000 USD, a istovremeno se i Svjetska atletska federacija na čelu s predsjednikom IAAF-a Lordom Sebastianom Coeom usuglasila s izgradnjom iste te potpomogla projekt s 100.000 USD.

Ovime nisu završene aktivnosti saveza glede osiguranja sredstava za izgradnju staze, što znači da će se i druge svjetske i europske institucije nastojati uključiti u projekt, prvenstveno Međunarodni olimpijski odbor i njegov fond solidarnosti na čelu s Sergejem Bubkom koji se zalaže da se u realizaciju izgradnje atletske staze u Vukovaru uključi i MOO. Sve međunarodne sportske institucije su s ‘pijetetom’ i poštovanjem prihvatile zamolbu HAS-a za pomoć pri izgradnji atletske staze. Grad Vukovar će izvršiti sve pripremne radnje za postavljanje atletske staze, a HAS će osigurati sredstva potrebna za izgradnju, projektiranje i opremanje atletskog borilišta.

Za daljnje prikupljanje potrebnih sredstava HAS će otvoriti poseban žiroračun za ovu potrebu te će se fizičke i pravne osobe moći uključiti u realizaciju ovog projekta financijskim sredstvima, a za ožujak 2017. godine predviđeno je održavanje donatorske večere u organizaciji HAS-a.

Operativne radnje započet će poslije u siječnju 2017. godine izradom potrebne projektne dokumentacije, a nakon toga će započeti pripremni radovi. Rok izgradnje je jesen 2017. godine kada će se stadion svečano otvori službenim nastupom Hrvatske kadetske atletske reprezentacije. U Odbor za provedbi svih radnji, HAS je delegirao Ivana Vištića, predsjednika HAS-a, Damira Ludviga, člana izvršnog odbora HAS-a, Ivicu Bubića, bivšeg atletičara i člana Skupštine HAS-a te bojnika HV-a u mirovini te Maria Zorka, glavnog urednika Sportskih novosti, a u Grad Vukovar će zastupati gradonačelnik Ivan Penava s najbližim suradnicima.

“Sretan sam i ponosan da mi, hrvatski atletski djelatnici možemo dati doprinos da se u Vukovaru građanima, djeci i atletičarima iz Vukovara izgradi jedan reprezentativni sportski objekt te očekujem pomoć hrvatskih gospodarskih subjekata, prijatelja i građana. Nadam se da se to ne dovodi u sumnju kada je riječ o Vukovaru, pogotovo kada nam je sportski svijet izašao u susret i na koji način je pristupio ovom projektu. Unaprijed sam zahvalan svima koji će se priključiti realizaciji ovog projekta. To je naš mali doprinos u odnosu na ono što je Vukovar sa svojim građanima dao ovoj državi“, zaključio je predsjednik HAS-a Vištić.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava izrazio je veliku zahvalnost i zadovoljstvo ovom posjetom. „Iznimno sam zadovoljan što će nakon dvije godine pregovora ideja uroditi plodom. Lijepa vijest je došla od Međunarodnog Međunarodnog atletskog saveza koji se na prijedlog gospodina Veštića uključio u ovaj naš projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru“, rekao je Penava te zaključio kako će se gradski stadion konačno sanirati, a izgradnjom atletske staze Vukovar će dobiti novi sportski sadržaj od iznimne vrijednosti za grad i njegove građane.

„Ovo je jedan urbani sadržaj koji će građanima biti dostupan te se zahvaljujem HAS-u što osjeća Vukovar i skupa s nama iz Vukovara odašilje ovako lijepu priču“, kazao je gradonačelnik Ivan Penava.

img_2830

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.