Građanska inicijativa “Bit će Bili što su bili” kao protuudar Našem Hajduku

Građanska inicijativa “Bit će Bili što su bili” kao protuudar Našem Hajduku

Članovi inicijative "Bit će Bili što su bili" nisu zadovoljni stanjem u Hajduku i upravljanjem udruge Naš Hajduk.

“Nama Hajduk puno znači, a stanje u klubu je neodrživo te ćemo svojim aktivizmom propitivati sadašnji način upravljanja klubom” , rekao je Vedran Bukovac, predsjednik građanske inicijative “Bit će Bili što su bili”.

Podsjetio je kako je većinski vlasnik Hajduka Grad Split, te je najavio kako će se novoformirana građanska inicijativa obratiti splitskom Gradskom vijeću s namjerom da se, kako je rekao, prekine sadašnje nepodnošljivo stanje u tom klubu.

“Mi smo spremni i na argumentirano sučeljavanje s udrugom Naš Hajduk, jer nismo zadovoljni načinom na koji je ta udruga regulirala prikupljanje novca od članarine navijača Hajduka”, kazao je Bukovac.

On naglašava kako aktivizam novoutemeljene građanske inicijative ima pet ciljeva.

“Naši glavni ciljevi su povratak Hajduka Dalmaciji, privatizacija kluba ili njegov narodni model, izmjena načina upravljanja klubom, transparentno reguliranje članstva, te promoviranje hajdučkih vrijednosti”, kazao je Bukovac.

Naglasio je kako se ova građanska inicijativa zauzima da se stadion Hajduka nazove po njegovom najtrofejnijem i svjetski poznatom treneru Tomislavu Iviću, koji je bio inovator i veliki taktičar. Također, u ovoj građanskoj inicijativi smatraju kako sadašnji naziv klupske akademije treba promijeniti i nazvati je “Škola baluna barba Luka Kaliterna“.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.