OSIJEK SPREMAN ZA IX. IZDANJE GIMNASTIČKOG GRAND PRIX ŽITO CHALLENGE CUPA

OSIJEK SPREMAN ZA IX. IZDANJE GIMNASTIČKOG GRAND PRIX ŽITO CHALLENGE CUPA

„Budimo dijelom dobre sportske priče...“

Od 18. do 21. svibnja Grad Osijek po deveti put domaćin je Grand Prix Osijek Žito Challenge Cupa 2017 gimnastičkih natjecanja iz svjetske serije. Prva dva dana održat će se kvalifikacije, a finala su na rasporedu 20. i 21. svibnja od 17 do 20 sati uz izravan prijenos na HRT-u.

Osijek je prvi put ugostio Svjetski kup 2009. godine, a koliko je Grad na Dravi prepoznat u gimnastičkom svijetu pokazuje kako su ove godine prijavljeni natjecatelji iz 33 zemlje svijeta. Tjedan dana uoči početka natjecanja u Lobby baru „Hotela Osijek“ održana je press konferencija na kojoj su govorili Vladimir Mađarević, sportski direktor natjecanja i Izvršni dopredsjednik Gimnastičkog društva Osijek Žito inače izvršnog organizatora natjecanja, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji je ujedno predsjednik organizacijskog odbora, Župan Osječko-baranjske županije dr. Vladimir Šišljagić, dopredsjednik organizacijskog odbora Grand prix Osijek Žito Challenge cupa, a ispred Žito grupe, glavnog sponzora natjecanja govorila je Tajana Rogulja, voditeljica odnosa s javnošću Žito grupe.

Vladimir Mađarević sportski direktor natjecanja tom je prigodom rekao: “Za deveto izdanje Grand prix Osijek Žito Challenge cupa ove godine prijavile su se 33 zemlje pa smo i ove godine najposječeniji Svjeski kup u 2017. godini, više natjecatelja i zemalja nego li je bilo u Melbourneu, Bakuu, Dohi i Koperu. Ponovno nas posjećuju i neki od najboljih svjetskih vježbača, ove godine prvo ime je Mađar Krisztian Berki, jedan od najboljih vježbača na konju s hvataljkama svih vremena, Brazilac Arthur Zanetti, ponajbolji svjetski vježbač na karikama, a u ženskom dijelu istaknuo bih Sofiu Kovacs aktualnu viceprvakinju Europe”,  zaključio je  Mađarević dodajući i kako će  Hrvatsku  predstavljati spoj mladosti i iskustva.

Na konju s hvataljkama nastupit će Osječanin Robert Seligman, na preči bivši europski prvak Marijo Možnik, njegov legitimni nasljednik Tin Srbić te njihov klupski kolega iz Zagreba Leonardo Kušan, koji će se također okušati na konju s hvataljkama. U ženskom dijelu puno se očekuje od Splićanke Ane Đerek posebno od njezinih vježbi na parteru i gredi, zatim od Tijane Tkalčec, koja je ranije osvajala medalje u Osijeku te Eme Kajić i Ane Poščić.

Tomislav Marković će nakon prisilnog završetka karijere ove godine imati ulogu suvoditelja zajedno s Franom Ridjanom, koji će biti voditelj tijekom finalnih natjecanja.

Mađarević je najavio i prateće događaje kojim se također najavljuje Grand prix Osijek Žito Challenge cup kao i pratećih sadržaja u dvorani tijekom natjecateljskih dana: “U subotu 13. svibnja planiramo napraviti najveću špagu na svijetu što će nam biti priprema za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Želimo gimnastičkom špagom povezati lijevu i desu obalu Drave, simbolično povezati Slavoniju i Baranju. Špagu ćemo napraviti uz pomoć ljudi preko našeg visećeg pješačkog mosta, a u što će biti uključeni brojni osječki klubovi, od plesnih do klubova borilačkih vještina. Također na dane natjecanja, za najmlađe ispred dvorane imati ćemo igraonice, gimnastički kutak, jedan od sponzora Ford izložit će svoje automobile, a uključit će se i NK Osijek sa svojim bijelo-plavim kornerom. S maskotom Gymi neće nedostajati zabave ispred dvorane, na tribinama i unutar dvorane.”

Grad Osijek i ove godine jedan je od pokrovitelja priredbe pa je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izrazio dobrodošlicu svim gostima Grada na Dravi.
“Zahvalio bi se organizatorima iz Gimnastičkog društva Osijek Žito što svake godine pripremaju svjetski sportski spektakl. Ovoga događaja ne bi bilo da nemamo svoje sportaše koji su predani i koji predstavljaju Grad Osijek i našu zemlju. Sigurno ćemo biti dobri domaćini, dobri organizatori, dobri navijači. Želimo pokazati kako je Grad Osijek doista grad Sporta, grad koji voli i razumije sport, a pozvao bih sve naše sugrađane da dođu navijati za našeg Seligmana i ostale hrvatske gimnastičare, a gostima grada obećajem kako ćemo biti pravi domaćini.”

Župan Osječko-baranjske županije dr. Vladimir Šišljagić Grand prix Osijek Žito Challenge cup doživljava promocijom Grada i Županije. Tom je prigodom rekao: “Vjerujem kako će ovo deveto Grand prix Osijek Challenge cupa biti gimnastička i sportska poslastica. Gimnastičko društvo doveo je natjecanje na najvišu razinu. Osijek će četiri dana biti svjetski gimnastički centar, gimnastika u Osijeku ima dugačku tradiciju, pa mi preostaje pozvati ne samo Osječane nego ljubitelje sporta iz cijele Hrvatske jer im je ovo jedinstvena prigoda doći pogledati neke od najboljih svjetskih gimnastičara ne samo tijekom dva finalna dana nego i tijekom kvalifikacija.”

Žito grupa glavni je sponzor Grand prix Osijek Žito Challenge cupa, a deveto izdanje iskoristili su za promociju novih proizvoda i novoga branda o čemu je govorila Tajana Rogulja, glasnogovornica Žito grupe: “Izuzetno mi je zadovoljstvo što tvrtka Žito i na ovaj način predstavlja novi projekt. Vjerujemo u dobro koje je više od proizvodnje plasmana i promocije nove mesne industrije, proizvodnje pršuta i trajnih mesnih proizvoda načinjeno 100 posto od slavonske svinje. Kao poslovnih subjekt želimo na ovom primjeru pokazati kako se neke stvari mogu pomjeriti na bolje. Iz toga razloga nam je zadovoljstvo što smo dijelom dobre gimnastičke priče. Posebno ove godine kada su započeli radovi na obnovi gimnastičkog centra s kojim će mladi naraštaji dobiti prigodu nastaviti kult gimnastike, a svim dobnim skupinama rekreairati se i baviti se sportom. Gimnastika je bazični sport i iz toga razloga i drago mi je što postoji ovakvo natjecanje u Gradu Osijeku. Svim natjecateljima, a posebno hrvatskim predstavnicima želimo puno uspjeha. Uvjereni smo kako će jedna dobra priča izaći sljedeći vikend iz našega grada, a svi posjetitelji odnijeti novu dobru energiju iz našega grada i Slavonije”, rekla je Tajana Rogulja.

Spomenimo kako su ulaznice već u prodaji putem sustava Entrio. Dnevno izdanje (subota ili nedjelja stoji 25 kuna), a paket za oba finalna dana je 40 kuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.