GRAND PRIX OSIJEK CHALLENGE CUP

GRAND PRIX: SRBIĆ I ĐEREK U FINALU

GRAND PRIX: SRBIĆ I ĐEREK U FINALU

Nakon uspješnog jučerašnjeg dana u kojem su finale izborili Robert Seligman, Matija Baron, Tijana Tkalčec i Ema Kajić priključili su im se i Tin Srbić na preči i Ana Đerek na parteru, dok je Marijo Možnik prva rezerva za finale.

Srbić je bio najbolji u kvalifikacijama preče skupivši 14,200 bodova:

Zadovoljan sam kvalifikacijama. Jako dobro sam napravio vježbu, ali znam ja to i bolje. Nadam se da ću to pokazati u nedjelju u finalu. Očekujem tamo bolju vježbu i borbu za medalje. Nadam se i za zlato, kao i prošlog vikenda u Kopru. Mislim da to mogu, pogotovo pred domaćom publikom. Stvarno jedva čekam taj nastup. I prošle godine je bilo super, osvojio sam broncu, ali nadam se ove godine i još boljoj atmosferi, ali i još boljoj medalji“.

Naša najbolja gimnastičarka Đerek borit će se za postolje na parteru nakon današnjeg sedmog mjesta s 12,500 bodova, dok je na gredi zauzela deseto mjesto s 12,500 bodova.

„Bilo je nekoliko greškica na parteru, ali bolje je da ima mjesta za ispraviti, za poboljšati u finalu. Ja sam sva svoja očekivanja ovdje stavila na parter, jer, od grede je nerealno imati neka očekivanja. Greda je uvijek lutrija. Nju natječem, pa ako bude dobro – super, ako ne, nema veze. Ali, zato sam na parteru konkurentna. Baš se veselim nastupiti u nedjelju pred punom dvoranom“.

Naša druga predstavnica Ana Pošćić završila je na 19. mjestu sa 11,100 bodova.

Grad na Dravi sutra očekuje pravi gimnastički spektakl gdje će naši gimnastičari pokušati izboriti medalju. Prvi finalni dan započinje od 17:00 h u dvorani Gradski vrt.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.