Grosjean: “Jenson je bio svjetski prvak i zna što radi”

Grosjean: “Jenson je bio svjetski prvak i zna što radi”

Jenson Button uskoro će ponovno sjesti u bolid i to na Velikoj nagradi Monaka gdje će zamijeniti Fernanda Alonsa u McLarenu. Iako je proveo niz godina u Formuli 1, naišao je na kritike te su mu neki prigovorili kako nije potpuno predan. Podsjetimo, Button je odbio priliku da testira novi bolid u Bahreinu prošlog mjeseca te se koncentrirao na vježbanje na simulatoru za utrku u Monaku. No, dok je Mark Webber nedavno izjavio kako Button nije pretjerano zainteresiran za utrkivanje, iz njegove momčadi se s time ne slažu.

Jenson svakako ulaže svoje vrijeme kako bi se dobro pripremio. Mislim da je potpuno koncentriran na utrku“, rekao je McLarenov Jonathan Neale za Autosport.

Buttona je podržao i Haasov Romain Grosjean koji smatra kako će se Britanac brzo prilagoditi i priviknuti na novi bolid.

Prvo na što se mora naviknuti je širina bolida, što je osobito važno u Monaku. Jenson je bio svjetski prvak i zna što radi. Ako možemo iskoristiti činjenicu da nema mnogo iskustva s ovim bolidom, to ćemo učiniti, ali sam siguran kako će odmah biti dobar“, rekao je Francuz.

Iako je istaknuo kako će mu u početku bolid biti stran, i Kevin Magnussen se složio kako će se Button brzo prilagoditi.

Bolid se ponaša malo drugačije, osobito u brzim zavojima. No, i dalje je to trkaći automobil sa četiri kotača i upravljačem. Trebalo bi biti sve u redu“, dodao je Magnussen.

Button je na ovoj stazi već došao do pobjede te se još dva puta popeo na podij, a idućeg vikenda će ponovno imati priliku za osvajanjem dobrog rezultata.

Dodajmo i kako su iz McLarena za ovu utrku najavili novu veliku nadogradnju, nakon one na prošloj utrci u Španjolskoj, kada su ostvarili i zapaženije rezultate.

Restrukturirali smo i ponovno izgradili momčad i sada veoma dobro funkcionira. Možete vidjeti i rezultat. Prvi dio nadogradnje smo imali u Španjolskoj, a drugi ćemo dovesti u Monaku“, naglasio je McLarenov trkaći direktor Eric Boullier.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.