Guldbollen: Prvi put nakon deset godina Ibrahimović nije švedski igrač godine!

Guldbollen: Prvi put nakon deset godina Ibrahimović nije švedski igrač godine!

Kapetan reprezentacije dobio je veliko priznanje.

I to je moguće, dogodilo se i to, Zlatan Ibrahimović nije osvojio nagradu za najboljeg nogometaša godine u Švedskoj. Ove godine ta čast pripala je kapetanu švedske nogometne reprezentacije, Andreasu Granqvistu, na svečanoj dodjeli nagrada na Globen Areni.

“Ovo mi neizmjerno puno znači. Želio bih se zahvaliti svim suigračima i trenerima nacionalne momčadi, bez kojih ne bih bio ovdje danas. Ono što smo učinili protiv Italije, ali i u cijelom kvalifikacijskom ciklusu, zauvijek će ostati zapamćeno. U konačnici, želim zahvaliti i svim navijačima na pružanju podrške tijekom proteklih godina. Zajedno ćemo igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji“, izjavio je 32-godišnji stoper Krasnodara.

Glavni kriterij zbog kojeg je zaradio ovu nagradu, prema mišljenju stručnog panela je: “zbog njegovog iznimnog truda u nacionalnoj vrsti ali i Krasnodaru. Ima nevjerojatne sposobnosti vođe i uvijek daje sve od sebe, a kao vrhunac će i biti predvodnik Blagulta na Mundijalu“.

Također, Granqvist je primio nagradu i za najboljeg obrambenog igrača godine, a vrijedi spomenuti i kako je nagradu u ženskoj konkurenciji osvojila Kosovare Asllani. O ostalim dobitnicima ovih prestižnih nagrada možete pogledati na ovom linku.

Dobitnici nagrade Guldbollen u ovom stoljeću:

  1. – Magnus Hedman
  2. – Patrik Andersson
  3. – Fredrik Ljungberg
  4. – Olof Mellberg
  5. – Henrik Larsson
  6. – Zlatan Ibrahimović
  7. – Fredrik Ljungberg
  8. – 2016. – Zlatan Ibrahimović
  9. – Andreas Granqvist

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.