Gullden: “Iznimno sam ponosna i sretna“, Bundsen: “Bila je ovo sjajna utakmica“

Gullden: “Iznimno sam ponosna i sretna“, Bundsen: “Bila je ovo sjajna utakmica“

Pročitajte izjave švedskih heroinki nakon odlične pobjede nad Norveškom.

U jučerašnjoj nevjerojatnoj utakmici posljednjeg, petog kola skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva za žene, Švedska je s 31:28 pobijedila Norvešku i time prekinula njezin niz nepobjedivosti, koji je trajao punih 477 dana.

“Iznimno sam ponosna na momčad i nastup kojeg smo danas prikazale. U prvom dijelu imale smo poteškoća s njihovim polukontrama i kontrama te je naša obrambena linija patila. One su strašno jake i morale smo se dobro potruditi da ih odguramo od našeg gola. Ako želite pobijediti Norvešku, ne smijete se opustiti niti jedne sekunde“, izjavila je igračica utakmice i jedna od najboljih igračica svijeta Isabelle Gullden.

Golmanica Švedske Johanna Bundsen kratko je dodala:

“Odigrale smo sjajnu utakmicu danas i obrambeno bile jako dobre, što je značilo da sam imala puno više kontakata s loptom i sudjelovala u igri. Svidjelo mi se to, normalno da sam presretna“.

Bila je ovo prva pobjeda Švedske nad Norveškom nakon dugih sedam godina, a ujedno je i značila da je Blagult osigurao prvo mjesto u skupini i susret sa Slovenijom u osmini finala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.