HRVATSKI PREDSTAVNIK IZABRAN ZA POTPREDSJEDNIKA EUROPSKE SVEUČILIŠNE SPORTSKE ORGANIZACIJE

HRVATSKI PREDSTAVNIK IZABRAN ZA POTPREDSJEDNIKA EUROPSKE SVEUČILIŠNE SPORTSKE ORGANIZACIJE

"Sa svoje strane ću na ovoj poziciji nastojati naša iskustva prenijeti na europsku razinu te pomoći daljnjem razvoju našeg akademskog sporta."

Haris Pavletić je više godina aktivan u hrvatskom akademskom sportu i jedan je od sukreatora UniSportHR sustava studentskoga sporta. Ujedno je i predsjednik Riječkog sportskog sveučilišnog saveza, a do ovih izbora je u EUSA-i obnašao funkciju člana Izvršnoga odbora.

„Rezultati izbora pokazuju kako je rad Hrvatskog akademskog sportskog saveza usmjeren u dobrom smjeru te kako naši partneri iz Europe prepoznaju organizacijske dosege Europskih sveučilišnih igara” , izjavio je Pavletić.

Izabran na mandat od četiri godine u prvome krugu,  imenovanje je koje predstavlja najvišu funkciju koju neki hrvatski predstavnik obnaša na području europskog akademskog sporta i za vjerovati je kako će se time dodatno osnažiti rastuća emancipacija akademskog sporta u Hrvatskoj. Predsjednikom EUSA-e je ponovno izabran poljak Adam Roczek, dok je drugi potpredsjednik uz Pavletića postao Kemal Tamer iz Turske.

Ovaj izbor  predstavlja i svojevrsno priznanje organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016., koje će po svim pokazateljima predstavljati prekretnicu europskog akademskog sporta na jednak način kao što je to na svjetskoj razini učinila Univerzijada 1987. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.