Hajduk dobio “čestitku” za rođendan od HNS-a od 40.000kn, Dinamu “pripalo” 25.000 kao čestitka za europsko proljeće

Hajduk dobio “čestitku” za rođendan od HNS-a od 40.000kn, Dinamu “pripalo” 25.000 kao čestitka za europsko proljeće

Preko 50 pirotehničkih sredstava zapalili su zajedno Torcida i BBB.

Hajduk je u srijedu proslavio 108. rođendan u predivnom ambijentu na Poljudu uz razne događaje. Bivši i sadašnji igrači Hajduka čestitali su rođendan najdražem i voljenom starcu, a danas je svoju čestitku poslao i HNS, no nešto drugačiju.

Hrvatski nogometni savez je kaznio Hajduk sa 40 tisuća kuna zbog bakljade i uporabe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Lokomotive (2-1). Bila je to prva utakmica za “Bile” na Poljudu pred gledateljima nakon skoro četiri mjeseca, a Torcida je proslavila 108. rođendan i oprostila se od legendarnog Stanka Poklepovića.

“Zbog paljenja pirotehničkih naprava među pripadnicima navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini tijekom utakmice Hajduk-Lokomotiva, a posebno u periodu 71.-73. minuta kada su zapaljene ukupno 33 baklje, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 40.000 kuna (čl. 67. DP HNS)” – stoji u priopćenju na stranicama HNL-a.

Čestitku uoči utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorije Plzen dobio je i Dinamo koji je zbog Bakljade Bad Blue Boysa na utakmici protiv Istre (1-0) kažnjen sa 25 tisuća kuna. Prema delegatu, navijači su upalili više od 20 pirotehničkih sredstava što je bilo dovoljno za još jednu kaznu.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.