Hajduk nakon pola godine ostaje bez predsjednika!

Hajduk nakon pola godine ostaje bez predsjednika!

Odluka se znala već neko vrijeme, a Jasmin Huljaj se povlači zbog osobnih razloga

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas je Hajduk sazvao izvanrednu konferenciju za novinare u kojoj su okupljene novinare obavijestili o povlačenju dosadašnjeg predsjednika Jasmina Huljaja s pozicije predsjednika kluba. Obraćanje je vodio Benjamin Perasović kao predsjednik nadzornog odbora, a na presici je osobno sudjelovao Jasmin Huljaj koji tako nakon šest mjeseci, povlači se sa pozicije predsjednika Hajduka.

Odluka predsjednika je bila poznata nadzornom odboru već neko vrijeme, a Perasović je obrazložio situaciju i pojasnio:

“Još na prvoj sjednici Nadzornog odbora predsjednik uprave Jasmin Huljaj obavijestio nas je kako je moguće da će se povući s uloge predsjednika Hajduka jer se iz osobnih razloga ne vidi u klubu i nogometu općenito. Tri tjedna kasnije, 28. siječnja, potvrdio nam je svoju odluku, ali nismo izlazili u javnost jer smo htjeli u miru odraditi ostatak prijelaznog roka. Isto tako želja nam je bila i da prođu ova prva tri teška kola kako bi tranzicija bila što bezbolnija”

Predsjednik nadzornog odbora objasnio je da razlozi razilaženje nisu u viziji i pravcu kluba, već osobne prirode s kojim su bili upoznati već prilikom imenovanja dosadašnjeg predsjednika Huljaja. Aktualni predsjednik još neko vrijeme ostaje na dužnosti, a natječaj za novog predsjednika će biti objavljen već sutra i trajati će osam dana. Po isteku natječaja nadzorni odbor će krenuti u razgovore s kandidatima.

Huljaj se potom i sam obratio nazočnima, te objasnio situaciju:

“To je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci, a tome je kumovala i obiteljska situacija. Rekao sam Nadzornom odboru o čemu razmišljam, ali nastavili smo raditi i uspješno smo odradili prijelazni rok, posložili smo financijski dio i jako sam ponosan. Vraćam se u svoju bivšu struku kako bih se približio obitelji koja je u Rijeci, ali nastavit ću pomagati Hajduku kako god budem mogao”

Klub je još jednom objasnio da nema nikakvih problema unutar kluba i da rade sve da period ispred njih prođe što bezbolnije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.