Hajduk: Napadači su ozlijedili Futacsa, zaštitit ćemo igrače

Hajduk: Napadači su ozlijedili Futacsa, zaštitit ćemo igrače

Hajduk oštro osuđuje napad na svoje nogometaše Od nadležnih tijela očekujemo da brzo utvrde okolnosti ovog ružnog događaja, poduzet ćemo sve mjere kako bismo zaštitili igrače, objavio je klub

Nakon sramotnog huliganskog napada u centru Splita u kojem je ozlijeđen Marko Futacs, Hajduk je oštro osudio incident, najavio da će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje igrače i poručio da se nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati.

Podsjećamo, Ahmad SaidHysen MemollaHamza BarrySavvas Gentsoglou i Marko Futacs šetali su središtem Splita, u blizini Kluba navijača Torcida. Nekoliko muškaraca prvo je verbalno napalo Ganca Saida, suigrači su mu priskočili u pomoć i došlo je do fizičkog sukoba između petorice ili šestorice napadača i Hajdukovih igrača.

Najlošije je prošao Mađar Marko Futacs, kojeg je jedan od huligana navodno udario nogom u glavu pri čemu mu je potrgao naočale.

“HNK Hajduk oštro osuđuje napad na svoje nogometaše koji se dogodio danas u ranijim poslijepodnevnim satima u središtu Splita, a u kojem je ozlijeđen naš igrač Marko Futács. Od nadležnih tijela očekujemo da brzo utvrde okolnosti ovog ružnog događaja, a Klub će poduzeti sve mjere kako bi zaštitio svoje igrače. Nikakav oblik nasilja se ne smije tolerirati!“, objavio je splitski klub.

Policija je objavila da istražuje slučaj: “Policija nije dobila dojavu o navedenom dugađaju, međutim, obzirom na infirmacije koje su se pojavile reagirali smo i u fazi smo provjere svih činjenica”, objavila je splitska policija.

Glasnogovornik Torcide, Damir Gruić, osudio je napad huligana na igrače splitskog kluba, prenosi Dalmatinski portal.

“Torcida izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio jutros u gradu, a u kojem su sudjelovali i igrači Hajduka. Iako nemamo saznanja da su u istome sudjelovali pripadnici Torcide, ovim putem jasno šaljemo poruku kako je ovakav način iskazivanja nezadovoljstva prema igračima Hajduka za nas neprihvatljiv i nema opravdanja ni u kakvom subjektivnom dojmu pojedinca o nečijoj lošoj igri “, rekao je Gruić.

Na pitanje jesu li huligani koji su napali igrače izašli iz Kluba navijača, Gruić je rekao da nisu jer su prostorije u to vrijeme bile zatvorene.

https://www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.