Hajduk ne podržava nacionalni stadion

Hajduk ne podržava nacionalni stadion

Hajduk ne podržava nacionalni stadion.

Na današnjoj Skupštini HNS-a Hajduk su predstavljali voditelj Akademije Krešimir Gojun i sportski direktor Saša Bjelanović jer je predsjednik Marin Brbić bio zauzet poslovnim obvezama. Objavili su da su protiv financijskog izvještaja, izmjena Statuta i izgradnje nacionalnog stadiona.

Stav kluba je: “Mislimo da trenutno nismo dovoljno bogata zemlja za takve investicije. Hajduk ne podržava izgradnju nacionalnog stadiona jer smo stava da je bolje ulagati u kampove i lokalnu infrastrukturu. Znamo da je u prošlosti bilo mnogo promašenih investicija, a jasno je tko je sve to platio.”

Podsjetimo, nacionalni stadion trebao bi biti izgrađen u zagrebačkom Blatu. Prema za Hajduk spornom financijskom izvještaju HNS je u prošloj godini ostvario 435.5 milijuna kuna prihoda i 371.6 milijuna kuna rashoda. To znači da je ostvaren višak prihoda u iznosu od 63.8 milijuna kuna, koji će se koristiti u godinama kad nema velikih natjecanja i Savez ima manje prihode od rashoda.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić je dodao: “Mislim da je potpuno besmisleno izgraditi stadion na kojem bi se igralo jednom mjesečno ili jednom u tri mjeseca. Nismo mi niti toliko bogati da si možemo priuštiti nacionalni stadion. To nije potrebno i bilo bi pametnije izgraditi kampove da djeca imaju gdje igrati.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.