Hajduk ostaje bez dragulja: Everton poslao privatni avion po Vlašića

Hajduk ostaje bez dragulja: Everton poslao privatni avion po Vlašića

Spekulacije oko transfera Nikole Vlašića iz Hajduka u Everton dobile su i službenu potvrdu u činjenici da je večeras Everton poslao privatni avion po najboljeg igrača Hajduka. Tako će Vlašić detalje oko prelaska u Everton riješiti u Liverpoolu, a Hajduk bi trebao dobiti nešto manje od 10 milijuna eura.

Navedeno predstavlja najveći transfer u povijesti Hajduka, a Vlašić je tako s prvog mjesta svrgnuo Nikolu Kalinića, koji je u sezoni 2009./2010. otišao u Blackburn za 7 milijuna eura. Ipak, Hajduk neće dobiti kompletan iznos od transfera Vlašića, budući da će u omjeru 70/30 navedeni iznos podijeliti igrač i klub. Tako bi Hajduk trebao utržiti 7 milijuna eura, dok bi Vlašiću pripalo gotovo 2 milijuna eura. Ostatak od milijun eura se odnosi na bonuse koji bi mogli značiti dodatnu zaradu za Hajduk ako engleski klub sljedeće godine izbori nastup u Ligi prvaka.

19-godišnji Vlašić će tako ostvariti snove i zaigrati u Premiershipu, no konkurencija u ekipi Evertona će biti iznimno jaka. Svejedno se očekuje dovoljno prilika od strane trenera Ronalda Koemana koji bi svoje novo pojačanje mogao forsirati u Europa Ligi, a ne sumnjamo kako će talent mladog Vlašića doći do izražaja i u jednoj od najboljih liga svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.