Hajduk ponovno drhti od kazne: UEFA istražuje sramotno ponašanje Torcide na Goodisonu, moguć prazan Poljud u uzvratu

Hajduk ponovno drhti od kazne: UEFA istražuje sramotno ponašanje Torcide na Goodisonu, moguć prazan Poljud u uzvratu

Hajduk je sinoć na Goodison Parku poražen 2:0 u play-offu Europa Lige, no prezentaciju igrača Hajduka na terenu su ponovno u drugi plan stavili navijači splitskog kluba. Incidenti su se dogodili u prvom poluvremenu, nakon gola Evertona za 1:0 kada je krenulo verbalno prepucavanje domaćih i gostujućih navijača. Verbalni sukob se ubrzo pretvorio u veće nerede, pa se Torcida počela naguravati s redarima, a poletjele su i stolice, zbog čega je sudac u 34. minuti morao prekinuti utakmicu na nekoliko minuta.

Podsjetimo, Hajduk je dobio pomilovanje od UEFA-e nakon sramotnog ponašanja navijača na utakmici protiv Brondbya, pa je potpuno nejasan potez najžešćih navijača Hajduka koji su morali znati kako će UEFA pomno pratiti svaki budući izgred. Prekidanje utakmice, bačeni predmeti, naguravanje s redarima svakako ne zvuče dobro za Hajduk, koji je rasprodao stadion uoči uzvratne utakmice na Poljudu. Posebno je uznemirujuća snimka koja se danas vrti engleskim medijima nakon utakmice, a u kojoj redar spašava dječaka, sakupljača lopti koji je lako mogao završiti kao kolateralna žrtva divljanja navijača Hajduka.

Osim navijača Hajduka, UEFA će istražiti i organizaciju same utakmice od strane Evertona budući da je očito došlo do teških propusta, no navedeno neće amnestirati Hajduk od nove kazne. Moguće opcije su nova novčana kazna, zatvaranje dijela stadiona ili cijelog stadiona što bi značilo da bi Hajduk cijeli prihod od prodanih ulaznica vratiti navijačima, pa sve do najgoreg scenarija koji bi značio da će UEFA Hajduk izbaciti iz europskih natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.