Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Hajduk posljednjeg dana prijelaznog roka doveo pojačanje iz Ukrajine

Hajduk posljednjeg dana prijelaznog roka doveo pojačanje iz Ukrajine

Transfermarkt procijenjuje Svatoka na milijun eura.

Uprava splitskog Hajduka bila je aktivna i zadnjeg dana prijelaznog roka te u poslijepodnevnim satima dogovorila dolazak ukrajinskog stopera Oleksandra Svatoka.

24-godišnji Ukrajinac dolazi iz Zorye Lugansk, a s bilima je nakon obavljenog liječničkog pregleda potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

“Jako sam sretan što sam došao u Hajduk, klub bogate povijesti i velikih ambicija. Upravo takav klub mi je trebao. Imao sam nekoliko opcija ali osjetio sam odmah veliku želju Hajduka, stoga se i nisam pun mislio. A klub znam dobro još otkad sam bio u Dnipru kad smo igrali protiv Hajduka te potom i sa Zoryom kad smo se međusobobno susreli na pripremama. Istovremeno sam i od svojih prijatelja i zastupnika slušao sve najbolje o Hajduku. Svidjela mi se ideja da dođem u Split i sretan sam što je sve konačno završeno. Sada mogu misliti samo na rad i veselim se treningu s novim suigračima. Ovom prigodom želim zahvaliti i Zoryi što su me razumjeli i što je transfer konačno i uspješno realiziran” – rekao je Svatok na predstavljanju.

Svatok je karijeru započeo u Dnipru, zatim je kratko bio na posudbi u Volynu i potom prešao u Zoryu. U ukrajinskom prvenstvu odigrao je 78 utakmica i zabio jedan gol, a protekle jeseni odigrao je 21 utakmicu, od čega 16 u prvenstvu, četiri u kvalifikacijama Europa lige i jednu u kupu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.