Hajduk zbog navijača ponovno plaća globe i zatvara dijelove tribina

Hajduk zbog navijača ponovno plaća globe i zatvara dijelove tribina

UEFA je kaznila Hajduk zbog rasističkog ponašanja navijača protiv Kopra...

Disciplinska komisija krovne europske nogometne organizacije (UEFA) brzopotezno je donijela odluku o kazni Hajduku zbog lošeg ponašanja navijača na utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Kopra, a u tijeku je i još jedna rasprava o sankcijama povezanim s (konstantnom) upotrebom pirotehničkih sredstava.

Disciplinska komisija nije imala milosti prema splitskim bilima nakon ispada koji su okarakterizirani rasističkim, zbog čega će Hajduk morati u Uefinu blagajnu iskeširati 15 tisuća eura te djelomično zatvoriti tribinu u prvoj sljedećoj europskoj utakmici.

Iz kluba sa Poljuda poručili su sljedeće: “Na osnovi odluke Disciplinske komisije Uefe, Hajduk mora platiti novčanu kaznu od 15 tisuća eura te će za prvu sljedeću europsku utakmicu koja se igra u četvrtak protiv norveškog Stromsgodseta morati zatvoriti jugoistočni sektor stadiona Poljud (kazna se odnosi na obvezu zatvaranja tribine s najmanje 500 sjedećih mjesta), a za koju neće smjeti prodavati ulaznice niti gledateljima dopustiti ulaz.”

Javnosti se obratio i predsjednik Hajduka Marin Brbić, poručivši kako se ovoga puta radi o relativno blagoj kazni, premda je riječ o ozbiljnom incidentu, kakve Uefa najstrože sankcionira.

“Apeliramo na naše navijače da na Poljudu i svim stadionima na kojima prate Hajduka ne daju Uefi povod da nas dalje kažnjava. Svaki sljedeći ovakav incident bio bi katastrofa i za klub i za navijače”, istaknuo je te dodao: “U slučaju ponovljenog isticanja rasističkih obilježja, kazna bi bila 50 tisuća eura i najmanje jedna utakmica bez gledatelja. Pozivamo stoga navijače da se ponašaju korektno i na umu imaju kako će zbog svakog incidenta najviše ispaštati Hajduk, naša momčad, ali i svi pravi navijači koji će biti uskraćeni ako se na Poljudu bude moralo igrati bez publike.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.