Halilović ne žali: “99% klinaca bi otišlo u Barcelonu”

Halilović ne žali: “99% klinaca bi otišlo u Barcelonu”

Halilović u Milanu nije dobio priliku niti u jednoj utakmici Serie A.

“Mislim da nikad nisam vidio takvu atmosferu. Navijači su fenomenalni” , odmah je u prvim izjavama kao igrač Standarda iz Liegea Alen Halilović krenuo sipati pohvale.

“Dolazak u Belgiju ne smatram velikim korakom unatrag. Prije nego što sam potpisao ugovor, gledao sam neke utakmice belgijskog prvenstva, fokusirao sam se na način igre Standarda i mogu slobodno reći kako sam došao ovdje da bih osvojio naslov prvaka” – rekao je.

Alen je iz Milana otišao na posudbu u Belgiju do ljeta 2020 godine. Na predstavljanju je Belgijce najviše zanimalo zašto je, iako ima samo 22 godine, izmijenjao čak šest klubova od odlaska iz Hrvatske, a ni u jednom nije uspio.

“Ne žalim zbog odlaska u Barcelonu, 99 posto klinaca na mom mjestu bi prihvatilo ponudu” – rekao je Halilović koji se nakon epizode u Španjolskoj okušao u Bundesligi. U HSV ga je doveo Bruno Labbadia koji je samo četiri utakmice kasnije dobio otkaz.

“Jako mi se svidio trener Labbadia, ali njegov nasljednik nije me vidio u svom sustavu. Jasno mi je rekao da želi igrati s dvojicom napadača i da se u njegovu koncepciju ne uklapa klasična desetka” – rekao je Alen koji je u Belgiju stigao iz Milana. Ni u Italiji nije dobio pravu priliku. Na kraju se zadržao samo nekoliko mjeseci na San Siru.

“Zašto nisam dobio priliku? To morate pitati gospodina Gattusa. Razgovarali smo nekoliko puta, rekao mi je da voli igrače poput mene, ali da sam još mlad i da se moram prilagoditi načinu rada u Milanu i taktički napredovati. Mogao sam ostati i čekati priliku, ali želim igrati i pokazati svima što mogu” – zaključio je kapetan naše U21 reprezentacije.

Kada je 2014. godine iz Dinama otišao u Barcelonu B, najavljivan je kao “novi Leo Messi”. Pravu priliku u Kataloniji nije dočekao pa se selio preko Sportinga, HSV-a, Las Palmasa, Milana, a najnovija destinacija na kojoj će pokušati potražiti sreću je belgijski Standard.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.