Hardenova utakmica za anale NBA

Hardenova utakmica za anale NBA

Harden postao rekorder Houston Rocketsa, ali i cijele lige

foto: facebook/houstonrockets

Sinoć je odigran veliki derbi ovogodišnje sezone NBA.  Toronto Raptorsi su gostovali u Houstonu, gdje su od domaćih Rocketsa u prvom poluvremenu zaostajali čak 22 razlike! U nastavku je utakmica opravdala očekivanja i Raptorsi su se u potpunosti vratili u susret, ali zahvaljujući dobroj obrani Hardena na Leonardu u posljednjem napadu, Rocketsi su upisali svoju 28. pobjedu u sezoni, koja ih svrštava na petu poziciju zapada.

Uz pobjedu, Houston Rocketsi su svjedočili ponovno vrhunskoj predstavi Jamesa Hardena, koji je nakon lošeg ulaska u susret, završio utakmicu sa 35 poena. To mu je bila 22. utakmica u nizu u kojoj je bio najbolji strijelac svoje momčadi! Imao je “lošiju” šutersku predstavu (9/25 iz igre, trice 2/13 i 15/15 sa linije slobodnih bacanja). “Lošiju” jer u predhodnih pet utakmica je postizao 52.2 koša, dok je prije nekoliko dana postigao i osobni rekord od 61 poen.

Podatak za povijest, jer jedino su još dva igrača osim njega uspjeli u tom pothvatu. Ispred njega su samo Bo McAdoo sa 28 takvih utakmica, iz 1975. godine, dok je veliki Wilt Chamberlain 1962. bio najbolji strijelac na 40 uzastopnih susreta.

Tako je postao rekorder Houston Rocketsa i uz to prestigao velikog Jordana na trećem mjestu vječne ljestvice. Ova izvedba će ostati upisana u knjige rekorda i zbog još jednog podatka. Također je u 22. uzastopne utakmice postigao najmanje 30 koševa i jedino ispred njega je Chamberlain, koji ima tri takva niza (25, 31 i 61 susreta).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.