Hattrick Vicka Radića za pobjedu U-19 futsal reprezentacije

Hattrick Vicka Radića za pobjedu U-19 futsal reprezentacije

Vicko radić zabio je dva gola petom u nepune tri minute.

Hrvatska futsal reprezentacija do 19 godina starosti gostovala je u Skopju gdje je igrala dvije prijateljske utakmice protiv vršnjaka Makedonije. U prvom susretu su izabranici Marinka Mavrovića remizirali 4:4, a u drugoj utakmici je Hrvatska slavila s 3:1.

U prvoj utakmici naši malonogometaši su vodili u četiri navrata golovima Josipa Jurline, Dominika Cvišića, Bože Sučića i Tonija Rendića, no domaći su se svaki puta vraćali, a pogodak za konačnih 4:4 zabili su minutu prije kraja iz deseterca.

Makedonija – Hrvatska 1:3 (1:0)

Strijelci: 1:0 Demiri (16′), 1:1 Radić (28′), 1:2 Radić (31′), 1:3 Radić (39′)

MAKEDONIJA U19: David Miladinov, Ivan Nikolovski, Stefan Dinušev, Darko Nikolov, David Božinovski, Marko Tasevski, Sead Demiri, Furkan Shabani, Sami Alili, Arsim Sulejmani, Vladimir Dodevski, Aleksandar Micev, Filip Milevski, Stefan Stanojkovski, Trajče Davitkov, Krste Eftimov, Egzon Jashari, Besmir Radžepi, trener: Zoran Lekić

HRVATSKA U19: Filip Radaj, Duje Dragun, Luka Dubac, Božo Sučić, Antonijo Papac, Adriano Darrer, Toni Rendić, Dominik Cvišić, Vicko Radić, Josip Jurlina, Fran Vukelić, Tomislav Degač, Mateo Mužar, Nikola Čizmić, trener: Marinko Mavrović.

U drugom susretu Makedonija je prvi puta u ova dva susreta povela golom Seada Demirija u 16. minuti, a to je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. Matoševićevim izabranicima trebalo je osam minuta u nastavku do izjednačenja kada je lucidni Vicko Radić petom savladao Davida Miladinova. Da to nije bilo slučajno, Vicko je pokazao tri minute kasnije novim golom petom. Kako su dan ranije naši mladi reprezentativci primili gol, tako su uzvratili istom mjerom. U pretposljednjoj minuti susreta, Radić je iskoristio priliku iz deseterca i hattrickom odveo Hrvatsku do pobjede.

Hrvatsku U-19 reprezentaciju sada očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje su na rasporedu od 26. do 31. ožujka. Kvalifikacije će se igrati u Karlovcu, a sudjelovati će još Engleska, Italija i Slovačka.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.