Hezonja se oprostio s Barcelonom, već u utorak putuje na Floridu

Hezonja se oprostio s Barcelonom, već u utorak putuje na Floridu

Mario Hezonja raskinuo je ugovor s Barcelonom...

Mario Hezonja više nije igrač Barcelone. Mladi hrvatski košarkaš ekspresno je raskinuo ugovor s katalonskim klubom te već u utorak putuje na Floridu kako bi usuglasio sve uvjete suradnje te se pridružio Orlando Magicu.

El Mundo Deportivo piše kako će Barca dobiti nešto manju odštetu no što je prvotno zahtijevala – sada se brojka vrti oko 1.6 milijuna dolara, ali i klauzulu po kojoj ima pravo ‘potpisati’ Hezonju ako se vrati na europske parkete. Ako se pak ne odluče na taj potez, Hezonjin ‘europski’ klub morat će Barceloni platiti dodatnih 400 tisuća eura.

Ugovor bi trebao potpisati u narednim danima, a dio odštete svom sada već bivšem klubu vjerojatno će platiti iz vlastitoga džepa. Orlandu je Hezonju učinio najbolje rangiranim Hrvatom na NBA draftu (peti pick), a već ovoga tjedna bit će i službeno predstavljen euforičnim navijačima te registriran za Ljetnu ligu koja u Orlandu kreće u subotu.

Spomenimo i kako je 20-godišnjak već odabrao broj 23 – isti onaj koji su nosili (ili nose) primjerice LeBron James i Michael Jordan. Do sada najbolji plasman nekog Hrvata na NBA draftu jest Dario Šarić (dvanaesti pick).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.