HKS poslao natječaj za završnicu Kupa Krešimira Ćosića

HKS poslao natječaj za završnicu Kupa Krešimira Ćosića

Od 10. do 13. siječnja igraju se utakmice trećeg kruga nakon kojih će se znati sudionici završnice.

Hrvatski košarkaški savez poslao je županijskim košarkaškim savezima i klubovima natječaj za organizaciju završnice Kupa Krešimira Ćosića. Završnica je predviđena za sredinu veljače, a nastupiti će osam klubova. U nastavku pročitajte dopis u cijelosti.
Temeljem Propozicija natjecanja Kupa Republike Hrvatske za muške momčadi «Krešimir Ćosić», raspisuje se NATJEČAJ za tehničku organizaciju Završnog turnira (Final eight) Kupa Republike Hrvatske za muške momčadi «Krešimir Ćosić» 2019.
1. Završni turnir (Final eight) će se, u skladu s Kalendarom natjecanja održati od 13. do 16. veljače 2019. Na turniru sudjeluje osam (8) momčadi. Sudionici Final Eighta Kupa su pobjednici parova Trećeg kruga Kup natjecanja i stječu pravo sudjelovanja na Završnom turniru (Final Eight) kup natjecanja Republike Hrvatske koji se igra turnirskim sustavom.
Prvi dan sastaju se:
Par A: Pobjednik para 1 – Pobjednik para 8.
Par B: Pobjednik para 3 – Pobjednik para 6.
Par C: Pobjednik para 4 – Pobjednik para 5.
Par D: Pobjednik para 2 – Pobjednik para 7.
Drugi dan sastaju se:
Par E: Pobjednik para A – pobjednik para B .
Par F: Pobjednik para C – pobjednik para D .
Treći dan je slobodan dan.
Četvrti dan (FINALE) sastaju se:
Pobjednik para E – pobjednik para F.
Prvak završnog turnira (Final Eight-a) je pobjednik kup natjecanja Republike Hrvatske “Krešimir Ćosić”.
2. Obveze Organizatora Završnog turnira su:
a) smještaj momčadi klubova sudionika Završnog turnira i to 18 osoba po klubu (6/2 i 6/1 soba) na bazi punog pansiona + 1 obrok (pojačana prehrana) za svaku momčad završnice turnira, te produljenje pansiona za pobjedničke momčadi u hotelu. Hotel mora imati najmanje 3 zvjezdice.
b) smještaj i prehranu službenih osoba (sudaca, opunomoćenika i kontrolora) na bazi punog pansiona u hotelu.
c) smještaj i prehranu za 6 predstavnika Hrvatskog košarkaškog saveza, povjerenika natjecanja, povjerenika za službene osobe te obitelj Ćosić na bazi punog pansiona u hotelu.
d) Osigurati i snositi troškove lokalnog prijevoza za momčadi i službene osobe (zračna luka-hotel-zračna luka, hotel-dvorana i sl.);
e) korištenje prostorije za sastanke s upotrebom videa za sve sudionike turnira u hotelu gdje su momčadi smještene;
f) dvoranu za utakmice i treninge u vremenu od 12. do 16. 02. 2019. Organizator se obvezuje u dvorani osigurati podne koševe;
g) pomoćne suce, statističare te redarsku službu;
h) te instalirati LED ekrane tvrtke «VOX» d.o.o. dimenzija 30 x 1 metar.
i) osigurati besprijekoran rad tehničkih uređaja na utakmici te osigurati službu za brisanje mokrog dijela parketa;
j) snositi odgovornost tehničke organizacije turnira u skladu s Propozicijama natjecanja Kupa RH za muške momčadi “Krešimir Ćosić” i Službenim košarkaškim pravilima FIBA-e;
k) bez naknade osigurati za potrebe HKS-a 40 VIP sjedala i 80 regularnih sjedala.
3. Marketinška prava pripadaju Hrvatskom košarkaškom savezu i organizatoru u jednakom omjeru. Organizator se obvezuje u dvorani instalirati LED ekrane tvrtke «VOX» a troškove snosi HKS. Raspodjela marketinškog prostora definirat će se ugovorom između Hrvatskog košarkaškog saveza i organizatora. Svi sponzori turnira moraju biti usuglašeni i odobreni od strane Hrvatskog košarkaškog saveza.
4. Televizijska prava pripadaju Hrvatskom košarkaškom savezu prema već potpisanom ugovoru s televizijskom kućom.
5. Ponude, pored gore navedenih obveznih uvjeta, trebaju sadržavati i financijske uvjete koje je potencijalni organizator spreman ponuditi Hrvatskom košarkaškom savezu.
6. Svi zainteresirani klubovi i županijski savezi dužni su do četvrtka, 17.01.2019. do 24:00 sata dostaviti svoje ponude na adresu Hrvatskog košarkaškog saveza, Zagreb, Lipovečka 1. Ponude se dostavljaju putem pošte ili neposrednom dostavom u zatvorenim omotnicama s naznakom «Ponuda za organizaciju Završnog turnira Kupa RH za muške momčadi «Krešimir Ćosić».
7. Odluku o organizatoru turnira donosi Komisija za sustav natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza.
8. Hrvatski košarkaški savez i organizator turnira zaključit će poseban ugovor o organizaciji turnira u kojem će se detaljno definirati sva prava i obveze turnira.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.