HNL: Dinamo razvalio Rudeš! Odličan ulazak modrih u polusezonu

HNL: Dinamo razvalio Rudeš! Odličan ulazak modrih u polusezonu

Mislav Oršić postigao Hattricku u osam minuta!

U drugom susretu 19. kola HNL Dinamo je razbio na Maksimiru ekipu Rudeša 7:2. Dinamo je od početka utakmice koristio svoju nadmoć i već u prvom poluvremenu vodio 4:1. U nastavku je Mislav Oršić postigao sva svoja tri pogotka i tako pomogao svojoj ekipi u velikom slavlju. Ovo je bila jedna od najvećih pobjeda Dinama u povijesti, kao i jedna od najvećih pobjeda otkada je HNA-a. Susret je pratilo oko 2200 gledatelja.

Dinamo Zagreb-Rudeš  7:2

Dinamo: D. Livaković, P. Stojanović, D. Perić,E. Dilaver, M. Leovac, A. Ademi, N. Moro, M. Oršić, I. Hajrović, A. Gojak, B. Petković

Rudeš: I. Banić, G. Barić, I. Božić, Joao Erick, T. Mrkonjić, R. Pantalon, L. Pasariček, S. Rožman, T. Štrkalj, M. Suto, V. Vuco.

Već u petoj minuti susreta vidjeli smo prvi pogodak. Marin Leovac je ubacio s lijeve strane , Petković je bio kratak na ubačaju, ali tu se našao Hajrović koji posprema loptu u mrežu za 1:0 Dinama. Na povećanje vodstva Dinama nismo trebali dugo čekati. Samo četiri minute kasnije, Petković i Oršić na lijevo strani kombiniraju, nakon čega Oršić šalje ubačaj u šesnaesterac koji pronalazi Gojaka, Ali njegov pokušaj završava u bloku, te Hajrović postiže iz odbijanca svoj drugi zgoditak škaricama.

Dinamo je imao još dvije izgledne šanse u 15. i 17. koju Perić i Petković nisu uspjeli iskoristiti. No već u 19. minuti, Stojanović prolazi po desnoj strani i šalje loptu u šesnaesterac Petkoviću koji iz blizine nije imao tešku zadaću. Dinamo je do 20. minute vodio već 3:0.

Međutim već u 22. minuti Rudeš koristi grešku Dinama. Hajrović je pod pritiskom poslao lošu loptu prema obrami, a to je odlično iskoristio Štrkalj koji je poentirao kraj nemoćnog Livakovića.

Sljedećih dvadesetak minuta igra je ipak malo pala, dok su obje momčadi pokušavale uspostaviti kontrolu. Nikola Moro se u jednoj situaciji na desnoj strani odlično oslobodio svojeg čuvara i poslao još bolju loptu na vrh šesnaesterca gdje je naletio Gojak i smjestio loptu u gol od prečke. 40. minuta Dinamo 4:1. Do poluvremena mreže su mirovale.

Nakon 11 minuta igre u nastavku, Dinamo je postigao svoj peti pogodak na utakmici. Svoj prvi zgoditak na utakmici postigao je Mislav Oršić, koje mu je odlično spustio loptu Gojak. Trener Rudeša, Tomislav Ivković je pokušao nešto sa izmenama u svojim redovima, ali nije puno pomoglo. U 60′ Petković i Oršić odigravaju dupli pas i Oršić u nastavku postiže svoj drugi pogodak. Samo osam minuta je trebalo Oršiću da postigne sva svoja tri pogotka na utakmici, a posljednji pogodak je došao nakon duge akcije u šesnaestercu, nakon koje je prihvatio loptu na vrhu šesnaesterca i odmjerenim udarcem od stative upotpunjuje svoju vrhunsku predstavu. 64′ Dinamo vodi 7:1.


Do kraja utakmice, Štrkalj postiže još jedan zgoditak na utakmici. Nakon ispucavanja Banića, lopta dolazi do rudešovih nogometaša, koji lijepo pronalaze Štrklja koji je lagano svladao Livakovića.

Rudeš je i dalje bez pobjede u ovogodišnjem izdanju HNA-a, dok je Dinamo odlično otvorio polusezonu i trenutno je na 14 bodova prednosti nad Osijekom, odnosno Rijekom i Lokomotivom koja je sinoć odigrala svoj susret protiv Intera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.