HNL: Hajduk saznao kaznu zbog bakljade i rasizma

HNL: Hajduk saznao kaznu zbog bakljade i rasizma

Nova kazna stigla je u splitski klub.

Još jedna kazna stigla je na adresu Hajduka zbog bakljade i rasizma na sjevernoj tribini. Naime, na utakmici Hajduka i Rijeke navijači Hajduka upalili su više od 50 baklji, a njih desetak bačeno je na tartan stazu dok je utakmica bila prekinuta na četiri minute.

Jutros je iz HNS-a stigla kazna koju je najavio povjerenik natjecanja Josip Brezni, a kaznu je izrekao disciplinski sudac Alen Klakočer. Hajduk je kažnjen sa 65 000 kuna i prvom idućom utakmicom, onom protiv Cibalije sa zatvorenom sjevernom tribinom.

“Na utakmici Hajduk-Rijeka, počevši od 10. minute od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 68.-73. minute kada je zapaljeno sedam topovskih udara, više od 50 baklji pri čemu ih je desetak ubačeno na tartan stazu, a sedam u teren za igru te je zbog uklanjanja istih i gustog dima sudac morao prekinuti igru u trajanju od četiri minute.

U završnim minutama utakmice upaljeno je nekoliko dimnih bombi te je u 82. minuti na tribini sjever zapaljena stolica. Također, u periodu od 14.-16. minute na sjevernoj tribini stadiona evidentirani su rasistički povici”, stoji u priopćenju HNS-a.

U Hajduku su odmah reagirali na izrečenu kaznu te su svojim pretplatnicima sa sjeverne tribine ponudili ulaznice za istočnu tribinu koje će koštati samo 10 kuna.

Nije samo Hajduk kažnjen u ovoj utakmici. Svoju kaznu saznala je i Rijeka, a oni su zbog tri baklje, četiri žuta kartona te jednim crvenim kartonom kažnjeni s 10 000 kuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.