HNL: Kazne, kazne, kazne… Hajduk i dalje predvodi momčadi koje pune proračun HNS-a

HNL: Kazne, kazne, kazne… Hajduk i dalje predvodi momčadi koje pune proračun HNS-a

83.000 kuna ukupno je odrezao kazne disciplinski sudac.

Disciplinski sudac HNL-a, Alan Klakočer imao je pune ruke posla nakon 21. kola MaxTv Prve hrvatske nogometne lige. Navijači su opet ti koji su izbili dobar dio sredstava svome klubu kojim su mogli podmiriti plaće dijelu radne zajednice, a prednjačili su kao i inače navijači splitskog Hajduka.

U jadranskom derbiju na Rujevici između Rijeke i Hajduka, Rijeka je kao organizator dobila 8.000 kuna kazne, a gostujuća momčad je zbog paljenja pirotehničkih sredstava njihovih navijača kažnjena s 40.000 kuna.

Dinamovi navijači su na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona na utakmici protiv Slaven Belupa također koristili pirotehnička sredstva, ali u manjoj količini nego južni “kolege”, pa će Dinamo platiti “samo” 20.000 kuna.

Gorica i Rudeš platiti će po 5.000 kuna zbog kršenja discipline igrača koji su dobili veći broj javnih opomena nego je dopušteno pravilnikom. Gorica je zaradila pet žutih kartona, a Rudeš četiri žuta kartona i udaljavanje s klupe trenera Tomislava Ivkovića. Ivković je osim isključenja kažnjen s dvije utakmice obavljanja funkcije i 1.000 kuna.

Nogometaš Intera, Andrej Šimunec dobio je crveni karton na gostovanju u Gorici te je kažnjen s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.