HNL: Rudeš preuzeo bivši izbornik mladih reprezentativnih vrsta Hrvatske

HNL: Rudeš preuzeo bivši izbornik mladih reprezentativnih vrsta Hrvatske

Rudešani su saznali ime novog trenera.

Samo dan nakon što su objavili kako raskidaju ugovor s Inakijem Alonsom, Rudešani su objavili ime novog trenera.

Kao što se i spekuliralo u hrvatskoj javnosti, klupu Rudeša preuzeo je Zagrepčanin Dinko Jeličić, koji je posljednjih godinu dana bio šef omladinskog pogona Alavesa. Osim što je radio u Alavesu, u inozemstvu je još bio u Iranu, gdje je proveo dvije godine na klupi F. Yazada. Što se tiče trenerske karijere u Hrvatskoj, s Dinamovom U19 kategorijom tri puta je osvajao naslov državnog prvaka te, osim što je bio član NK Sesvete i kasnije NK Novigrad, je bio i izbornik mladih hrvatskih reprezentacija. S reprezentacijom U19 osvojio je peto mjesto na Europskom prvenstvu u Estoniji 2012. godine, a s U20 prošao je do osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2013. godine.

Kroz njegove ruke u reprezentaciji prošli su danas i seniorski reprezentativci, kao što su Marko Pjaca, Matej Mitrović, Ante Rebić i Dominik Livaković. Također, sudjelovao je u mnogobrojnim nogometnim kampovima kao trener ekipa SAD-a, Australije te Bosne i Hercegovine, što je uvelike pridonijelo njegovom međunarodnom iskustvu.

Ovom promjenom na klupi Rudeša, samo Rijeka nema Hrvata na klupi, ali i za Matjaža Keka se već može kazati da je “domaći” čovjek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.