HNS odabrao izvođače radova za travnjake prvoligaša

HNS odabrao izvođače radova za travnjake prvoligaša

Rujevica, Gradski vrt i Poljud neće dobiti nove travnjake.

Hrvatski nogometni savez u suradnji s Uefom kreće u obnovu travnjaka na stadionima hrvatskih prvoligaša, a nakon završetka međunarodnog natječaja odabrana su dva izvođača: Rappo S.R.L. i Italgreen S.p.A.

Ovoga tjedna su izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić održali sastanke s predstavnicima dviju talijanskih tvrtki na kojima su dogovoreni svi detalji i precizni rokovi za izvedbu predstojećih radova.

Rappo će izvoditi radove u Maksimiru, Kranjčevićevoj, Vinkovcima i Puli, dok će se Italgreen pobrinuti za obnovu travnjaka u Zaprešiću i Koprivnici. Radovi će započeti nakon završetka natjecateljske sezone. U prvoj fazi, gradovi će s izvođačima koje odaberu postaviti temeljnu infrastrukturu, a potom će Rappo i Italgreen preuzeti radove i postaviti vrhunske hibridne travnjake.

“Ovi sastanci potvrdili su da se za sada držimo svih predviđenih rokova te da nastavljamo realizirati ovaj projekt prema zacrtanom planu. Obnova travnjaka na ovih šest stadiona jedan je od najvažnijih projekata u povijesti Saveza i zato nam je drago što smo dogovorili sve detalje suradnje s dva vrhunska partnera, što nam daje pravo vjerovati da će travnjaci biti gotovi do početka nove natjecateljske godine”, izjavio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.