HNS Osijeku dodijelio domaćinstvo protiv Walesa

HNS Osijeku dodijelio domaćinstvo protiv Walesa

Hrvatska je s Walesom dva puta igrala u Osijeku i oba puta pobijedila 2:0.

Izvršni odbor HNS-a donio je odluku kako će stadion Gradski vrt u Osijeku biti domaćin druge domaće utakmice Europskih kvalifikacija za EURO 2020., koju Hrvatska 8. lipnja s početkom u 15:00 sati igra protiv Walesa.

Podsjećamo, Hrvatska otvara Europske kvalifikacije domaćim susretom protiv Azerbajdžana 21. ožujka (Zagreb), a tri dana poslije gostuje kod Mađarske.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako prema Uefinim pravilima svi slobodni termini moraju biti iskorišteni za prijateljske utakmice, HNS je za 11. lipnja dogovorio prijateljski susret s reprezentacijom Tunisa.

Utakmica će biti odigrana u Varaždinu, a domaćin je prihvatio osigurati odgovarajuće i maksimalne uvjete za boravak i nastup druge reprezentacije svijeta s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska i Wales sučelili su se već dvaput u Gradskom vrtu. 2010. godine u prijateljskom susretu, Vatreni su golovima Ivana Rakitića i Drage Gabrića slavili s 2:0, a istim rezultatom Hrvatska je slavila dvije godine kasnije u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Tada su golove zabili Mario Mandžukić i Eduardo da Silva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.