HNS prodao prijenos reprezentacije Arena Sportu

HNS prodao prijenos reprezentacije Arena Sportu

Utakmicu Rusije i Hrvatske prenosit će prvi kanal Arena Sporta...

Utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv Rusije večeras će prenositi privatni televizijski kanal Arena Sport 1, poručili su iz Hrvatskog nogometnog saveza, nakon što je odbijena ponuda Hrvatske radiotelevizije u iznosu od 20 tisuća eura.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker putem službenoga priopćenja poručio je kako ga ‘vrijeđa ponuda HRT-a’: “Zadatak Hrvatskog nogometnog saveza jest čuvati imidž i vrijednost hrvatske nogometne reprezentacije, koja je iznimno uspješna, popularna i uvijek rado gledana. Stoga Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije.”

Nastavlja se u dopisu javnosti i konkretnije o pristupu nacionalne dalekovidnice akcijama kockastih: “Interes je HNS-a da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji put pokazuje da to nije i njihov interes. Zanimljivo, HRT se voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacija pa smatramo da treba biti voljan i honorirati te ispoštovati želje svojih pretplatnika. Ovo nije prvi puta da smo doživjeli veliko razočaranje u razgovorima s HRT-om i ne čudi nas da je sport gotovo nestao s javne televizije.”

“HNS ne smatra da je bilo koja televizija pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije, pa ako u HRT-ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, ili konkretno vatrene, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa“, zaključuju čelnici HR nogometa, ne navodeći koliko je za prijenos platila Arena Sport, inače članica grupacije srpskoga Telekoma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.