Hrvatski olimpijski odbor (HOO) domaćin je predprojektnog sastanka koji se održava 22. i 23. veljače u Zagrebu

HOO i partneri pokreću projekt SUCCESS

HOO i partneri pokreću projekt SUCCESS

Cilj projekta je omogućiti obrazovanje i usavršavanje kompetencija ženama u sportu kako bi bile spremne preuzeti zahtjevnije položaje u sportu.

Puni naziv projekta je „Strengthening good governance in the European sport community by providing women with necessary competencies in order to support gender balance and equality in decision-making in sport structures“.

Radi se o projektu čiji je cilj omogućiti obrazovanje i usavršavanje kompetencija ženama u sportu kako bi bile spremne preuzeti zahtjevnije položaje u sportu. Istovremeno promiče rodnu ravnopravnost i podiže svijest o važnosti jednake zastupljenosti spolova među članovima upravnih odbora i djelatnicima na vodećim pozicijama u sportu.

„Jedna od ključnih projektnih aktivnosti SUCCESS-a je osposobljavanje žena na područja sportskog upravljanja koje će potaknuti stvaranje europskog društva znanja budućih liderica u sportu, a izravno će utjecati na bolje upravljanje sportskim organizacijama. Istodobno će doprinijeti i općem europskom cilju postizanja pune rodne ravnopravnosti u upravljačkim tijelima i na mjestima odlučivanja u sportskim organizacijama do 2020. godine“ pojasnila je Alma Papić, koordinatorica za fondove i programe EU u HOO-u. Inače, prema podacima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, 38 posto europskih sportskih federacija nema uopće žena u svojim upravljačkim tijelima, a na čelu samo dviju federacija su žene.

Da SUCCESS u Hrvatskoj ima podršku svih ključnih partnera potvrdile su na današnjem sastanku Marija Crnković, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ana Nahod Ohnjec iz Agencija za mobilnost i programe EU. Istaknimo i to da je HOO dobio pozivnicu Europske komisije za predstavljanje projekta SUCCESS na Erasmus+ Infodanu u Bruxellesu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.