HOO: Podijeljene godišnje nagrade sportašima

HOO: Podijeljene godišnje nagrade sportašima

Poznati dobitnici ovogodišnjih nagrada HOO, najbolji pojedinci Luka Modrić i Sandra Perković. Momčadske nagrade primili su Hrvatska nogometna reprezentacija i u ženskoj konkurenciji Hrvatska karate reprezentacija.

Photo: Twitter @hrv_olimp_odbor

Hrvatski olimpijski odbor podijelio je večeras nagrade najboljim sportašima u 2018. godini, kako pojedinačne tako i momčadske.

Nagradu za najboljeg sportaša godine dobio je kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić. Član Reala trenutno nastupa na Svjetskom nogometnom klupskom prvenstvu u UAE. Brojnim ovogodišnjim nagradama Modrić je kao prvi nogometaš dodao i nagradu HOO. U ženskoj konkurenciji ponovo je bez konkurencije hrvatska atletičarka Sandra Perković, nagradu je osvojila po sedmi put zaredom. Osvajačica europskog naslova, ima i sedam najdužih ovosezonskih hitaca diska, a već gleda prema budućnosti: “Sedam godina zaredom sam najbolja sportašica, a to nisam mogla ni sanjati.  Sljedeća godina je uvertira za 2020. godinu i Olimpijske igre, kada ću napraviti nešto neopisivo.”

Najboljim trenerom izabran je Zlatko Dalić, a primio je i nagradu najbolje momčadi, koju je osvojila Hrvatska nogometna reprezentacija. Izbornik Dalić zasluge za nagradu pripisuje samim nogometašima: “Moji reprezentativci su ipak najzaslužniji za ovu nagradu za najboljega trenera. Velika sinergija nas je dovela do najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa u povijesti, ali nadamo se da toga biti još. Pokazali smo da je sve moguće, i da ‘mali mogu biti veliki. Imamo dobre igrače koji mogu napraviti rezultat, stvorilo se zajedništvo u reprezentaciji i to moramo iskoristiti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a onda i na samom EURU.” 

Najuspješnijom ženskom momčadi proglašena je karate reprezentacija, djevojke u sastavu Ana Marija Bujas Čelan, Ana Lenard, Marina Barac i Alesandra Hassani, osvojile su broncu na europskom prvenstvu. U konkurenciji najboljeg sportskog para, štafete ili posade, osvojili su braća Sinković, Valent i Martin.

Biciklist Marin Ranteš dobitnik je nagrade HOO-a za fair-play, dok je trofej Međunarodnog olimpijskog odbora “Olimpizam na djelu” dobila Morana Paliković Gruden, u kategoriji ravnopravnosti spolova. 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.