HOO zahvalio odličnicima s Europskih igara

HOO zahvalio odličnicima s Europskih igara

Prigodnim domjenkom HOO zahvalio se osvajačima medalja na prvim Europsim igrama u Bakuu.

Hrvatski olimpijski odbor organizirao je prigodni domjenak kako bi se zahvalili osvajačima medalja na prvim Europskim igrama u Bakuu. Domjenku su prisustvovali Maša Martinović, Ana Lenart, Petar Gorša, Nikola Obrovac, Josip Filipi i Dominik Etlinger, dok su ostali osvajači medalja izostali zbog obveza.

Zadovoljstvo mi je još jednom čestitati osvajačima odličja na prvim Europskim igrama. Uvjeren sam da ćete vi u budućnosti osvajati odličja i na drugim velikim sportskim natjecanjima ali ove medalje uvijek će imati posebno mjesto u vašim karijerama jer su osvojene na prvim igrama. Ove igre su i za mene imale posebno značenje jer od 2010. radim na njihovoj organizaciji, a nakon ovakvog uspjeha uvjeravam vas da će Europa i u budućnosti imati svoje kontinentalne igre“, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Šef hrvatske misije u Bakuu Damir Šagota ukratko je opisao sudjelovanje hrvatskih sportaša na prvim Europskim igrama:

Tijekom gotovo trotjednog boravka u Bakuu kroz našu Misiju je prošlo 106 sportaša koji su osvojili 11 medalja i time ispunili sva očekivanja na sportskom planu, a nikakvih primjedbi nije bilo ni na njihovo ponašanje. Moram posebno zahvaliti i svim članovima Misije koji su uvijek bili na dispoziciji sportašima i uz to osigurali da njihovi nastupi budu zabilježeni u svim našim tiskovnim i elektronskim medijima.“

Na Europskim igrama naši su sportaši osvojili 11 medalja, jedno zlato, četiri srebra i šest bronci. Jedino zlato osvojila je karatistica Maša Martinović u kategoriji preko 68 kg. Srebrne medalje su osvojili Jelena Kovačević (karate, -55kg), Ana Zaninović (taekwondo, -57 kg), Petar Gorša (streljaštvo, trostav 50m) i Nikola Obrovac (plivanje, 50 m prsno), a bronce Ana Lenard (karate, -61 kg), Lucija Zaninović (taekwondo, -49kg), Iva Radoš (taekwondo, +67kg), Dominik Etlinger (hrvanje, 71kg), Vedran Golec (taekwondo, +80kg) i Josip Bepo Filipi (boks, -91 kg).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.