Horvat izborio finale skoka s motkom u Amsterdamu

Horvat izborio finale skoka s motkom u Amsterdamu

Hrvatski atletičar Ivan Horvat (22) plasirao se u finale skoka s motkom na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojivši u kvalifikacijama šesto mjesto s preskokom od 5,50 metara. Horvatu je to ujedno bio i prvi nastup na europskim prvenstvima.

Norma za ulazak u finale bila je 5,65 metara, međutim kako je samo 11 skakača preskočilo 5,50 metara natjecanje je prekinuto. Talentirani Osječanin i član Atletskog kluba Slavonija-Žito Osijek bio je najbolji u B skupini, plasiravši se ukupno na diobu šestog mjesta, a na zaletište je izašao samo tri puta. Horvat je propustio prvu visinu na 5,15 m, potom je iz prve preskočio 5,35 m a iz drugog pokušaja 5,50 m što je bilo dovoljno za ulazak u finale.

Horvat je sa dosadašnje ostvarenim rezultatima na natjecanjima i Svjetskom prvenstvu prošle godine u Pekingu, pokazao kako ga motiviraju upravo velika natjecanja, a ovo je još jedan dokaz njegove uzlazne sportske putanje.

Našeg najboljeg visaša s motkom, gledamo u finalu Europskog prvenstva u Amsterdamu, koje je na rasporedu u petak od 19 sati i 10 minuta.

Sretno Ivane!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.