Horvat se u Novom Sadu izborio za poziv izbornika za EP u Glasgowu

Horvat se u Novom Sadu izborio za poziv izbornika za EP u Glasgowu

Horvat je normu ostvario prošle sezone što EAA uvažava za nastup.

Najbolji hrvatski atletičar u disciplini skok s motkom, Ivan Horvat uspio je na posljednjem mitingu u Novom Sadu izboriti nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu koje će se održati u Glasgowu.

Norma za nastup na EP je 5,65 metara, a Osječanin je u Srbiji uspio preskočiti 5,55 metara što mu je bilo dovoljno za pobjedu. Ipak imao je Horvat ostvarenu normu prošle sezone što EAA uvažava, no Hrvatski atletski savez je tražio potvrdu te norme i u novoj sezoni.

Na četiri natjecanja ove sezone Horvat je preskakao 5,45 u Osijeku, 5,30 u Istanbulu i Linzu i 5,55 na posljednjem mitingu u Novom Sadu, a ovaj posljednji nastup očigledno je zadovoljio izbornika.

Horvatu će biti ovo treći nastup na dvoranskom prvenstvu Europe, a 2017. godine u Beogradu ostvario je najbolji rezultat osvojivši sedmo mjesto sa preskočenih 5,75 metara.

Drugo mjesto na natjecanju pripalo je još jednom članu osječkog kluba Slavonija-Žito, Dariju Preklu koji je osobnim rekordom s preskočenih 5,20 metara ispunio normu za Europsko prvenstvo mlađih seniora do 23 godine koje će se u srpnju održati u švedskom gradu Gävleu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.