Hrgović: “Dođe mi da odem u profesionalce i prebijem Klička i Furyja”

Hrgović: “Dođe mi da odem u profesionalce i prebijem Klička i Furyja”

Leonardo Pijetraj i Filip Hrgović o meču između Vladimira Klička i Tysona Furyja.

Dugo očekivani meč za svjetsku titulu između Vladimira Klička i Tysona Furyja u studiju RTL-a komentirali su hrvatski boksač Filip Hrgović i njegov trener Leonardo Pijetraj, a obojica su se složila kako su borci u Düsseldorfu prikazali poprilično loš boks.

“Nije ovo bio pretjerano kvalitetan dvoboj, no ishod je prvoklasno iznenađenje. Niti u najgorim snovima nisam vjerovao u ovakav rasplet, ja sam u nokautu. Nisam vjerovao da Fury može pobijediti Klička, barem ne na ovakav način. Ne razumijem Kličkovu taktiku; Fury ima mnogo rupa i Ukrajiinac je to trebao kazniti, nokautirati ga u prvim rundama”, kazao je hrvatski boksač, koji je nedavno i službeno osigurao vizu za Rio de Janeiro sljedeće godine.

Istog je mišljenja bio i njegov učitelj Pijetraj. “Meču bih dao ocjenu -1. Ovo je sramota za boks, oba su borca bila očajna. Dobro je da se nešto mijenja, ali ni Fury nije najbolja reklama za ovaj sport. To je anti-reklama. Bio je ovo jedan od najgorih mečeva koji sam gledao u karijeri”, oštar je bio vlasnik BK Leonarda.

“S obje smo strane vidjeli preveliki respekt. Kličko si, s takvim renomeom, ne bi smio ovo dozvoliti, ni na trenutke nismo mogli gledati nikakvu boksačku kvalitetu. Ovo je samo potvrda da zapravo imaju sreće jer – nemaju nikakvu konkurenciju”, misli Pijetraj. “Kličko je rezerviran, ziheraš. Ne želi se upustiti u nikakav rizik ako nije siguran da će izaći kao pobjednik. Boji se nokauta ili umora i zato smatram da nije pravi boksački prvak. Stvarno je jeftino izgubio titule”, zaključio je.

Konačnu riječ imao je Hrgović: “Kad pogledam ovaj meč, dođe mi da odmah odem u profesionalce i prebijem i jednog i drugog. Odjednom”, našalio se.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.